Ceaiul de cacao, beneficii. Cum să îl prepari. De ce este mai bun decât laptele cu cacao

Ceaiul de cacao poate părea ceva ciudat, dar are multiple beneficii.
Ceaiul de cacao nu este o băutură ciocolatieră standard. Nu există zaharuri sau siropuri în ceaiul de cacao - doar apă fierbinte infuzată cu coji de cacao.
Fără toate ingredientele în exces ale ciocolatei moderne și ale bomboanelor, ceaiul de cacao este o băutură fără vinovăție pe care o puteți folosi pentru a vă începe ziua în locul cafelei. Savurează-ți băutura fină și dulce cunoscând aceste trei beneficii principale pentru sănătate ale consumului de ceai de cacao și simte-te mulțumită în timp ce îți răsfeți corpul cu ceva care este atât gustos, cât și bun pentru tine!
Ceaiul de cacao, conținut ridicat de antioxidanți
Corpul tău efectuează mereu acte de echilibru pentru a menține o stare de sănătate bună. Unul dintre numeroasele sale acte de echilibrare implică lupta constantă dintre radicalii liberi și antioxidanți. Dacă organismul dumneavoastră creează prea mulți radicali liberi și nu are suficienți antioxidanți pentru a-i echilibra, puteți ajunge la o stare de stres oxidativ care poate deteriora celulele și accelera procesul de îmbătrânire.
Ceaiul de cacao este o sursă savuroasă de antioxidanți care vă mențin sănătatea atât a celulelor, cât și a pielii. Consumul acestuia o dată pe zi va ajuta organismul dumneavoastră să controleze echilibrul dintre radicalii liberi și antioxidanți, stimulându-vă sistemul imunitar și prevenind efectele dăunătoare pe care le poate avea o abundență de radicali liberi.
Ceaiul de cacao, băutură fără calorii
Pentru că nu există aditivi în ceaiul de cacao, nu există nici calorii de care trebuie să vă faceți griji. Cu zero calorii, puteți lua în considerare consumul de ceai de cacao în timpul unui post, în timpul meselor sau chiar înainte de culcare. Veți obține toate beneficiile principale pentru sănătate ale consumului de ceai de cacao fără zaharurile și amidonul pe care le conțin alte băuturi cu ciocolată. Teobromina din ceai ajută, de asemenea, la stimularea metabolismului, favorizând o pierdere sănătoasă în greutate fără dezavantajele cofeinei.
Stimulează starea de spirit și energia fără cofeină
Cofeina are multe efecte secundare nedorite, de la anxietate la dureri de cap și migrene. Pentru unii oameni, consumul de cofeină a format o dependență nesănătoasă - fără ea, aceștia pot experimenta simptomele de sevraj. Cafeaua și multe tipuri de ceaiuri conțin cofeină care poate continua acest atașament nesănătos, chiar și atunci când sunt consumate în cantități mici, notează Micacao.
Cu toate acestea, ceaiul de cacao organic nu conține cofeină. În schimb, conține teobromină - un alcaloid natural, mai blând, care oferă un efect energizant și de ridicare a dispoziției similar cu cel al cofeinei, fără aspectele negative. Ceșcuța dvs. delicioasă de ceai de cacao vă va ajuta, de asemenea, starea de spirit prin eliberarea de endorfine, cum ar fi:
- Anandamidă
- Serotonină
- Fenetilamină
- Dopamină
Prin asocierea ceaiului fierbinte de cacao cu propria rutină de reducere a stresului, îți va fi mai ușor să te menții calm în mijlocul tensiunii din viața de zi cu zi.
Ingrediente
- 2 linguri de pudră de cacao crudă
- 2 căni de apă
Opțional:
- un vârf de cuțit de nucșoară măcinată
- un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată
- 1 frunză de dafin
- zahăr din nucă de cocos sau miere crudă, după gust
- lapte de migdale după gust
Mod de preparare
Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere.
Dizolvați pudra de cacao în apa clocotită pe aragaz.
Se amestecă timp de 2 minute sau mai mult, la foc mediu-mare.
Dacă doriți, adăugați lapte de migdale pentru o consistență mai cremoasă.
Vezi și: Perimenopauza, afecțiunea care apare în jurul vârstei de 40 de ani. Ce schimbări se produc
Rețetă picantă
Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere.
Dizolvați pudra de cacao în apa clocotită pe aragaz.
Se amestecă timp de 2 minute sau mai mult, la foc mediu-mare.
Adăugați zahărul din nucă de cocos (sau mierea), nucșoara, scorțișoara și frunza de dafin. Gătiți încă 2 minute pentru a permite condimentelor și zaharurilor să se amestece.
Se strecoară într-o cană.
Adăugați lapte de migdale pentru o consistență mai cremoasă, potrivit Lisa Mosconi, medic nutriționist.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.