Ceaiul de cacao, beneficii. Cum să îl prepari. De ce este mai bun decât laptele cu cacao

Ceaiul de cacao poate părea ceva ciudat, dar are multiple beneficii.
Ceaiul de cacao nu este o băutură ciocolatieră standard. Nu există zaharuri sau siropuri în ceaiul de cacao - doar apă fierbinte infuzată cu coji de cacao.
Fără toate ingredientele în exces ale ciocolatei moderne și ale bomboanelor, ceaiul de cacao este o băutură fără vinovăție pe care o puteți folosi pentru a vă începe ziua în locul cafelei. Savurează-ți băutura fină și dulce cunoscând aceste trei beneficii principale pentru sănătate ale consumului de ceai de cacao și simte-te mulțumită în timp ce îți răsfeți corpul cu ceva care este atât gustos, cât și bun pentru tine!
Ceaiul de cacao, conținut ridicat de antioxidanți
Corpul tău efectuează mereu acte de echilibru pentru a menține o stare de sănătate bună. Unul dintre numeroasele sale acte de echilibrare implică lupta constantă dintre radicalii liberi și antioxidanți. Dacă organismul dumneavoastră creează prea mulți radicali liberi și nu are suficienți antioxidanți pentru a-i echilibra, puteți ajunge la o stare de stres oxidativ care poate deteriora celulele și accelera procesul de îmbătrânire.
Ceaiul de cacao este o sursă savuroasă de antioxidanți care vă mențin sănătatea atât a celulelor, cât și a pielii. Consumul acestuia o dată pe zi va ajuta organismul dumneavoastră să controleze echilibrul dintre radicalii liberi și antioxidanți, stimulându-vă sistemul imunitar și prevenind efectele dăunătoare pe care le poate avea o abundență de radicali liberi.
Ceaiul de cacao, băutură fără calorii
Pentru că nu există aditivi în ceaiul de cacao, nu există nici calorii de care trebuie să vă faceți griji. Cu zero calorii, puteți lua în considerare consumul de ceai de cacao în timpul unui post, în timpul meselor sau chiar înainte de culcare. Veți obține toate beneficiile principale pentru sănătate ale consumului de ceai de cacao fără zaharurile și amidonul pe care le conțin alte băuturi cu ciocolată. Teobromina din ceai ajută, de asemenea, la stimularea metabolismului, favorizând o pierdere sănătoasă în greutate fără dezavantajele cofeinei.
Stimulează starea de spirit și energia fără cofeină
Cofeina are multe efecte secundare nedorite, de la anxietate la dureri de cap și migrene. Pentru unii oameni, consumul de cofeină a format o dependență nesănătoasă - fără ea, aceștia pot experimenta simptomele de sevraj. Cafeaua și multe tipuri de ceaiuri conțin cofeină care poate continua acest atașament nesănătos, chiar și atunci când sunt consumate în cantități mici, notează Micacao.
Cu toate acestea, ceaiul de cacao organic nu conține cofeină. În schimb, conține teobromină - un alcaloid natural, mai blând, care oferă un efect energizant și de ridicare a dispoziției similar cu cel al cofeinei, fără aspectele negative. Ceșcuța dvs. delicioasă de ceai de cacao vă va ajuta, de asemenea, starea de spirit prin eliberarea de endorfine, cum ar fi:
- Anandamidă
- Serotonină
- Fenetilamină
- Dopamină
Prin asocierea ceaiului fierbinte de cacao cu propria rutină de reducere a stresului, îți va fi mai ușor să te menții calm în mijlocul tensiunii din viața de zi cu zi.
Ingrediente
- 2 linguri de pudră de cacao crudă
- 2 căni de apă
Opțional:
- un vârf de cuțit de nucșoară măcinată
- un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată
- 1 frunză de dafin
- zahăr din nucă de cocos sau miere crudă, după gust
- lapte de migdale după gust
Mod de preparare
Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere.
Dizolvați pudra de cacao în apa clocotită pe aragaz.
Se amestecă timp de 2 minute sau mai mult, la foc mediu-mare.
Dacă doriți, adăugați lapte de migdale pentru o consistență mai cremoasă.
Vezi și: Perimenopauza, afecțiunea care apare în jurul vârstei de 40 de ani. Ce schimbări se produc
Rețetă picantă
Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere.
Dizolvați pudra de cacao în apa clocotită pe aragaz.
Se amestecă timp de 2 minute sau mai mult, la foc mediu-mare.
Adăugați zahărul din nucă de cocos (sau mierea), nucșoara, scorțișoara și frunza de dafin. Gătiți încă 2 minute pentru a permite condimentelor și zaharurilor să se amestece.
Se strecoară într-o cană.
Adăugați lapte de migdale pentru o consistență mai cremoasă, potrivit Lisa Mosconi, medic nutriționist.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.