Ceapa verde, beneficii pentru sănătate. Nouă motive să o consumi
Ceapa verde este benefică pentru sănătate. Poate ține la distanță mai multe boli.
Ceapa verde încă o găsim pe tarabele din piață. De aceea, este momentul să profităm de proprietățile ei medicinale. Ceapa verde, datorită compușilor pe care îi conține, are o serie de beneficii pentru sănătate.
Ceapa verde, beneficii pentru sănătate
Conținut ridicat de fibre. Aceasta are un conținut ridicat de fibre. O ceașcă de ceapă verde are aproximativ 10% din fibrele de care aveți nevoie pentru întreaga zi. Fibrele vă ajută să vă simțiți plin, mențin nivelul de colesterol în jos, și pot reduce șansele de diabet zaharat, boli de inimă, și alte afecțiuni medicale.
Ajută la combaterea cancerului. Ceapa verde poate bloca celule canceroase să se dezvolte,în special în stomac. Cercetătorii cred că un compus numit alicină, poate împiedica celulele răspândirea celulelor canceroase.
Previne infecțiile. Extractul de ceapă, usturoi au fost mult timp folosit ca medicament. Ele pot ucide bacteriile, ciupercile și virușii. Testele de laborator pe anumite soiuri de ceapă au arătat că, la concentrații suficient de mari, unele pot ucide sau încetini creșterea salmonellei sau A. coli.
Îți protejează corpul. Legumele din familia cepei sunt ambalate cu fitonutrienți, inclusiv substanțe chimice numite antioxidanți care vă apără celulele împotriva deteriorării. Antioxidanții din ceapă, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, vânează radicalii liberi, substanțe care pot duce la cancer, inflamație și boli legate de vârstă. Antioxidanții își pierd puterea în timpul gătitului, așa că proaspeții sunt cei mai buni.
Ceapa verde menține sănătatea ochilor
Ceapa verde conține cantități semnificative de vitamina A, care este excelentă pentru sănătatea ochilor noștri. Ajută la menținerea vederii noastre și la prevenirea dezvoltării mai multor probleme oculare, cum ar fi orbirea nocturnă și cataracta. Pur și simplu adăugarea de ceapă verde în dieta noastră de zi cu zi ne poate ajuta să suplinim necesarul de vitamina A.
Ceapa verde scade glicemia
Ceapa verde s-a dovedit a conține alil propil disulfidă, care, potrivit studiilor are capacitatea de a ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. În plus, ceapa verde are, de asemenea, crom, un mineral urmă care este important în reglarea insulinei în sânge și scăderea nivelului general de colesterol, potrivit DRF.
Ceapa verde menține sistemul imunitar
Ceapa verde poate crește imunitatea, pentru preveni boala și infecția. Componentele sale importante funcționează prin modificarea nivelurilor de celule specifice din sistemul imunitar care lucrează pentru a îndepărta boala și pentru a lupta împotriva invadatorilor străini din organism.
Fiecare portie de ceapă verde este ambalată cu o doză concentrată de vitamina C, o vitamină solubilă în apa care actionează și ca un antioxidant puternic care îmbunătățește funcția imunitară, previne infecția, îmbunătățește sănătatea inimii, reglează nivelul zahărului din sânge și luptă împotriva bolilor virale.
Ceapa verde îmbunătățește sănătatea inimii
Ceapa verde poate menține sănătatea inimii. Extractul de ceapă verde poate reduce foarte mult mai mulți factori de risc, precum un atac de cord, cum ar fi colesterolul total, trigliceridele și colesterolul rău.
Ceapa verde pentru oase sănătoase
Datorită conținutului de vitamina K, beneficiile cepei verzi includ, de asemenea, întărirea oaselor și prevenirea osteoporozei. Vitamina K promovează sănătatea oaselor prin creșterea cantității de proteine necesare pentru menținerea calciului osos, precum și creșterea densității osoase. De asemenea, ajută la reducerea riscului de fracturi de șold la bărbații și femeile în vârstă, notează David Wolfe.
Ceapa verde, riscuri
Ceapa verde este bogată în vitamina K, care acționează împotriva medicamentelor pentru subțierea sângelui. Dacă luați warfarină pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord sau cheagurile de sânge, întrebați medicul dumneavoastră dacă ceapa verde este sigură pentru dvs, arată WEB:MD.
Vezi și: Lucrul simplu pe care îl poți face pentru un somn bun. De ce este important să dormim bine
Ceapa verde, cum să o consumi
Ceapa verde poate fi cultivată cu ușurință. Le putem alege pur și simplu pe cele cu frunze crocante și culori strălucitoare. Tăiați vârfurile de sus și clătiți cu apă. Atât părțile verzi, cât și cele albe pot fi consumate sau doar se pot depozita în frigider pentru o prospețime maximă.
Oamenii folosesc adesea ceapa verde ca o garnitură pe salate sau tocane. La gătit le puteți folosi în tocane sau presărate peste ouă.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
EXCLUSIV Plante și ceaiuri care ajută la curățarea plămânilor
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
