Cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni. Cum să le folosești

Cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni. Câteva metode pentru a le folosi.
Cele cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni de care te poți bucura. Cei mai mulți oameni sunt obișnuiți să se bucure de acest fruct roșu, care poate fi preparat într-o varietate de moduri: în salate, gemuri, prăjituri, sosuri și multe altele. Dar cercetările sugerează că frunzele căpșunilor sunt nutritive, astfel încât fructul în sine nu este singura modalitate de a profita de beneficiile pentru sănătate ale căpșunilor.
Frunzele de culoare verde închis care formează un cerc asemănător unei coroane în jurul vârfului căpșunii sunt, de asemenea, o sursă de nutrienți.
Frunzele căpșunilor pot fi folosite în ceai pentru a profita de beneficiile lor antioxidante și antiinflamatorii.
Frunzele căpșunilor, bogate în antioxidanți
Cercetătorii au observat, într-o analiză din iunie 2016 din Antioxidants, beneficiile frunzelor de căpșuni și valoarea lor nutrițională și medicinală. Aceștia au constatat că frunzele sunt bogate în compuși bioactivi, antioxidanți și agenți antiinflamatori, notează Live Strong.
Funzele căpșunilor sunt bogate în vitamina C
Fructul roșu rubiniu este o sursă bogată de vitamina C - doar cinci căpșuni medii au aproximativ 40% din valoarea zilnică a vitaminei - dar și frunzele sunt, de asemenea, conform unui raport din noiembrie 2020 în Molecules.
Frunzele căpșunilor conțin proprietăți antimicrobiene
Folosind dovezi agregate, lucrarea Antioxidants sugerează că frunzele de fructe de pădure sub orice formă (de exemplu, în ceaiul de frunze de căpșuni) pot promova funcționarea sănătoasă în organism.
Un articol publicat în aprilie 2014 în Journal of Agricultural and Food Chemistry a constatat că frunzele de căpșuni pot conține compuși care posedă proprietăți benefice pentru sănătate, precum și apărări împotriva agenților patogeni microbieni, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține această afirmație.
Potrivit Universității Bellarmine, o specie asemănătoare căpșunului numită Potentilla indica, "căpșunul simulat" sau "căpșunul indian", conține frunze care au fost zdrobite și folosite în scopuri medicinale pentru arsuri, furuncule, abcese, mușcături de insecte și altele.
Vezi și: Desert imprimat în 3D, din șapte ingrediente. Cercetător: O nutriție personalizată
Frunzele căpșunilor promovează sănătatea digestivă
Unul dintre cele mai bune lucruri despre frunzele de căpșuni, în comparație cu alte frunze, asta este, este că acestea conțin un compus chimic numit taninuri. Taninurile sunt bio-molecule care se leagă de proteine, aminoacizi și alcaloizi și alte câteva lucruri care au un nivel scăzut al pH-ului (sau, mai simplu spus, acid) care ne pun stomacul la muncă grea și îl pot stresa.
De aceea, consumul unui ceai din frunze de căpșuni ne poate ajuta să ne ferim stomacul de durerile cauzate de excesul de aer (balonare), de acizi sau de crampele stomacale cauzate de stres. În plus, deoarece ceaiul are proprietăți diuretice (poate stimula urinarea), poate fi folosit pentru a trata diareea, problemele intestinale și urinare.
Frunzele căpșunilor, conținut de vitamine și minerale
Nu numai fructele, ci și frunzele de căpșuni sunt de asemenea nutritive. Acestea conțin cantități mari de vitamina C (de fapt, sunt considerate a fi cea mai mare sursă de vitamina C disponibilă în natură), fier și calciu, care sunt micronutrienți esențiali pentru menținerea sănătății generale a organismului. De la protejarea organismului nostru împotriva răcelii și a altor toxine dăunătoare, prin creșterea eficienței sistemului imunitar, la creșterea rezistenței oaselor noastre, ajutând astfel la prevenirea osteoporozei, până la îmbunătățirea producției de hemoglobină, precum și a cantității de globule roșii din corpul nostru, notează Dr. Health Benefits.
Cum se folosesc frunzele de căpșuni
Poți folosi frunzele de căpșuni la fel cum ai folosi orice altă frunză verde. Iată câteva idei pentru a vă ajuta să începeți:
Adăugați-le la o salată proaspătă
Amestecați-le în smoothie-uri
Folosiți-le ca garnitură
Amestecați-le într-un pesto
Pregătiți ceai din frunze de căpșuni, spălând frunzele de orice resturi și apoi infuzându-le în apă clocotită timp de câteva minute
Pregătiți apă infuzată cu căpșuni folosind nu numai fructele, ci și frunzele.
-
-
Remedii naturiste imediate pentru alergia la ambrozie28.08.2025, 10:44
-
-
-
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Apa cu cuișoare, beneficii surprinzătoare pentru glicemie și ficat. Eugenolul, compusul care are efect antiinflamator
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.