Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni. Câteva metode pentru a le folosi.
Cele cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni de care te poți bucura. Cei mai mulți oameni sunt obișnuiți să se bucure de acest fruct roșu, care poate fi preparat într-o varietate de moduri: în salate, gemuri, prăjituri, sosuri și multe altele. Dar cercetările sugerează că frunzele căpșunilor sunt nutritive, astfel încât fructul în sine nu este singura modalitate de a profita de beneficiile pentru sănătate ale căpșunilor.
Frunzele de culoare verde închis care formează un cerc asemănător unei coroane în jurul vârfului căpșunii sunt, de asemenea, o sursă de nutrienți.
Frunzele căpșunilor pot fi folosite în ceai pentru a profita de beneficiile lor antioxidante și antiinflamatorii.
Cercetătorii au observat, într-o analiză din iunie 2016 din Antioxidants, beneficiile frunzelor de căpșuni și valoarea lor nutrițională și medicinală. Aceștia au constatat că frunzele sunt bogate în compuși bioactivi, antioxidanți și agenți antiinflamatori, notează Live Strong.
Fructul roșu rubiniu este o sursă bogată de vitamina C - doar cinci căpșuni medii au aproximativ 40% din valoarea zilnică a vitaminei - dar și frunzele sunt, de asemenea, conform unui raport din noiembrie 2020 în Molecules.
Folosind dovezi agregate, lucrarea Antioxidants sugerează că frunzele de fructe de pădure sub orice formă (de exemplu, în ceaiul de frunze de căpșuni) pot promova funcționarea sănătoasă în organism.
Un articol publicat în aprilie 2014 în Journal of Agricultural and Food Chemistry a constatat că frunzele de căpșuni pot conține compuși care posedă proprietăți benefice pentru sănătate, precum și apărări împotriva agenților patogeni microbieni, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține această afirmație.
Potrivit Universității Bellarmine, o specie asemănătoare căpșunului numită Potentilla indica, "căpșunul simulat" sau "căpșunul indian", conține frunze care au fost zdrobite și folosite în scopuri medicinale pentru arsuri, furuncule, abcese, mușcături de insecte și altele.
Vezi și: Desert imprimat în 3D, din șapte ingrediente. Cercetător: O nutriție personalizată
Unul dintre cele mai bune lucruri despre frunzele de căpșuni, în comparație cu alte frunze, asta este, este că acestea conțin un compus chimic numit taninuri. Taninurile sunt bio-molecule care se leagă de proteine, aminoacizi și alcaloizi și alte câteva lucruri care au un nivel scăzut al pH-ului (sau, mai simplu spus, acid) care ne pun stomacul la muncă grea și îl pot stresa.
De aceea, consumul unui ceai din frunze de căpșuni ne poate ajuta să ne ferim stomacul de durerile cauzate de excesul de aer (balonare), de acizi sau de crampele stomacale cauzate de stres. În plus, deoarece ceaiul are proprietăți diuretice (poate stimula urinarea), poate fi folosit pentru a trata diareea, problemele intestinale și urinare.
Nu numai fructele, ci și frunzele de căpșuni sunt de asemenea nutritive. Acestea conțin cantități mari de vitamina C (de fapt, sunt considerate a fi cea mai mare sursă de vitamina C disponibilă în natură), fier și calciu, care sunt micronutrienți esențiali pentru menținerea sănătății generale a organismului. De la protejarea organismului nostru împotriva răcelii și a altor toxine dăunătoare, prin creșterea eficienței sistemului imunitar, la creșterea rezistenței oaselor noastre, ajutând astfel la prevenirea osteoporozei, până la îmbunătățirea producției de hemoglobină, precum și a cantității de globule roșii din corpul nostru, notează Dr. Health Benefits.
Poți folosi frunzele de căpșuni la fel cum ai folosi orice altă frunză verde. Iată câteva idei pentru a vă ajuta să începeți:
Adăugați-le la o salată proaspătă
Amestecați-le în smoothie-uri
Folosiți-le ca garnitură
Amestecați-le într-un pesto
Pregătiți ceai din frunze de căpșuni, spălând frunzele de orice resturi și apoi infuzându-le în apă clocotită timp de câteva minute
Pregătiți apă infuzată cu căpșuni folosind nu numai fructele, ci și frunzele.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!