Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
În ciuda adăugării în meniuri a unor elemente mai sănătoase, produsele tip fast food sunt chiar mai nesănătoase decât erau acum 30 de ani. O analiză a ofertelor din 10 cele mai populare...
O analiză a ofertelor a 10 dintre cele mai populare restaurante fast-food americane, realizată pe anii 1986, 1991 și 2016, și publicată în Jurnalul Academiei americane de Nutriție și Dietetică, demonstrează că în produsele de fast-food au crescut semnificativ caloriile și sodiul, dar și dimensiunile porțiilor. De asemenea, arată că în timp ce varietatea de opțiuni a crescut cu 226%, noile produse au tendința de a fi mai puțin sănătoase decât cele disponibile pe parcursul perioadei de studiu.
„Studiul nostru oferă câteva întrebări cu privire la modul în care alimentele fast-food pot ajuta la combaterea problemei continue a obezității și a condițiilor cronice aferente în Statele Unite. În ciuda numărului mare de opțiuni din meniurile restaurantelor tip fast-food, din care unele sunt mai sănătoase decât altele, caloriile, dimensiunile porțiilor și conținutul de sodiu în general s-au înrăutățit (au crescut) în timp și rămân ridicate (ca valori)", a spus cercetătorul principal Megan A. McCrory, posesor al unui doctorat, de la Departamentul de Științe ale Sănătății de la Sargent College, Universitatea Boston, citată într-un material dat publicității de Elsevier.
Numărul restaurantelor tip fast-food este în creștere în întreaga lume. În SUA, aproximativ 37% dintre adulți (cu vârsta de peste 20 de ani) consumă alimente de acest tip în orice zi, iar procentul crește la 45% pentru adulții cu vârsta cuprinsă între 20 și 39 de ani. O masă tip fast-food are, în medie, 767 kcal, sau aproape 40% dintr-o dietă de 2.000 de calorii pe zi. Adăugați o băutură calorică, iar cantitatea de kilocalorii crește până la 45-50% din consumul zilnic de calorii al unei persoane.
Dr. McCrory a remarcat: „Având în vedere popularitatea fast-food-ului, studiul nostru evidențiază una dintre schimbările din mediul nostru alimentar care este probabil parte a motivului creșterii obezității și a condițiilor cronice asociate în ultimele câteva decenii, principalele cauze ale morții în SUA".
Dr. McCrory și colegii săi au examinat schimbările pe parcursul perioadei de 30 de ani, din 1986 până în 2016, în ceea ce privește valoarea energetică, dimensiunea porțiilor, densitatea energetică, sodiul, fierul și calciul produselor din toate catogoriile unui meniu (antreuri, feluri principale și desert) oferite de 10 - restaurante fast-food (în funcție de vânzări).
Datele au fost colectate folosind Ghidul pentru alimente rapide, publicat în 1986 și 1991, și surse on-line în 2016. Cele mai semnificative constatări au fost:
- Numărul total de opțiuni din meniu a crescut cu 226% în 30 de ani, sau ci 22,9 produse în plus pe an.
- Calorii din toate cele trei categorii de produse au crescut semnificativ, cele mai mari creșteri fiind înregistrate la deserturi (62 kcal / deceniu), urmate de antreuri (30 kcal / deceniu). Aceste creșteri s-au datorat în principal creșterii dimensiunii porțiilor, care a fost semnificativă din punct de vedere statistic în categoriile antreuri (13 grame pe deceniu) și deserturi (24 grame pe decadă).
- De asemenea, sodiul a crescut semnificativ în toate categoriile de meniu.
- La patru din cele 10 restaurante studiate, au fost disponibile informații despre conținutul de calciu și fier. Calciul a crescut semnificativ la antreuri și la deserturi, în timp ce nivelurile de fier au crescut semnificativ doar în deserturi.
Schimbarea nivelurilor de calciu și fier în unele dintre categoriile de meniuri, în special în deserturi, este o evoluție pozitivă, deoarece acești nutrienți sunt importanți pentru o masă osoasă bună și pentru prevenirea anemiei. Cu toate acestea, cercetătorii subliniază faptul că există surse mai bune care nu vin cu calorii înalte și multă sare.
Dr. McCrory și-a exprimat speranța că rezultatele studiului ar duce la o mai mare conștientizare și soluții creative.
„Trebuie să găsim modalități mai bune de a ajuta oamenii să consume mai puține calorii și sare la restaurantele fast-food, cerința ca restaurantele din lanț să afișeze caloriile pe meniurile lor este un început. Am vrea să vedem mai multe schimbări, ca spre exemplu restaurantele să ofere porții mai mici la prețuri proporționale", a concluzionat ea.
Studiul poate fi găsit AICI.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.