Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Efectele adverse ale fumatului asupra plămânilor sunt binecunoscute. Dar dacă sunteți un fumător obișnuit, este posibil să interferați și cu capacitatea corpului de a absorbi nutrienții vitali. În...
Fierul joacă un rol vital în multe funcții metabolice, dar poate cea mai importantă este ca un catalizator în sinteza hemoglobinei. Hemoglobina proteică este o componentă a globulelor roșii. Pe măsură ce sângele circulă, oxigenul se atașează de hemoglobină în plămâni și este transportat la celulele din întregul corp. Atunci când producția de hemoglobină este afectată, eliberarea de oxigen este compromisă, notează Livestrong.
Femeile și nevoia de fier
Pentru femeile la vârsta reproducerii, sinteza hemoglobinei este deosebit de importantă, deoarece femeile pierd globulele roșii prin menstruație. Regimul alimentar și consumul restrâns de alimente bogate în fier pot cauza problema. Anemia cu deficit de fier se manifestă ca letargie, oboseală, dureri de cap, amețeli și extremități reci din cauza circulației deficitare. Femeile însărcinate care fumează își lasă copiii născuți fără oxigen, atât prin absorbția restricționată în plămâni, cât și prin nivelul hemoglobină inadecvată în sânge. Nașterea prematură, greutatea scăzută și sindromul de moarte subită a sugarului sunt toate legate de administrarea inadecvată de oxigen la făt în timpul sarcinii.
Vitamina C și absorbția fierului
Vitamina C joacă un rol vital în absorbția fierului. Chiar dacă aportul dietetic de fier este suficient, nivelurile scăzute de vitamina C pot restricționa cantitatea de fier pe care organismul este capabil să o utilizeze. Fumatul lasă corpul fără aceste vitamine antioxidante puternice. Pentru fiecare țigară fumată, sunt distruse aproximativ 25 mg de vitamina C, echivalentul unei portocale.
Surse de fier dietetice
Fierul se găsește într-o varietate de alimente, dar unele surse sunt mai ușor absorbite decât altele. Fierul cu Heme, care se găsește în carnea roșie, peștele și păsările de curte, este asimilat cel mai ușor, în timp ce sursele non-heme, cum ar fi sursele vegetale și lactate pot necesita niveluri mai mari de vitamina C pentru a facilita absorbția. Carnea roșii, salata, legumele verzi, păsările de curte, ouăle și crustaceele sunt toate surse bune de fier.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.