O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Pofta de DULCE și secretul din spatele acesteia. Cum putem să ne-o stăpânim.
Pofta de dulce, fie că vorbim de cea care vine după un efort susținut sau în perioada premenstruală ori chiar în timpul acesteia, are în spatele său un secret care odată deținut ne poate face să o stăpânim. Această poftă are ca o cauză principală lipsa de magneziu, iar cu această carență afectează aproximativ 70% din populație, notează csid.ro.
Magneziul este utilizat în reglarea glucozei, insulinei și a dopaminei neurotransmitatorului, iar o deficiență se poate manifesta sub forma de pofte intense de dulce, în special pentru ciocolată. O altă ”lipsă” care aduce pofta de dulce în atenție este cea a zincului, care este necesar pentru utilizarea adecvată a insulinei și a glucozei.
Pentru a ameliora această poftă, fără a ne arunca în tableta de ciocolată, este indicat să consumi cât mai des alimente bogate în fibre, legume verzi (varză kale, broccoli), nuci (în special migdale), alge, dovleac, fasole şi cacao.
De asemenea, este adesea legat de faptul că persoanele cu stres cronic și îngrijorare tind adesea să raporteze probleme cu somnul din cauza oboselii suprarenale. Trezirea la două și trei dimineața și apoi dificultatea de a dormi din nou, ceea ce duce la mai puțin somn, în special a somnului reparator a ciclului, ceea ce compromite recuperarea și repararea corpului și, prin urmare, duce la incapacitatea de a funcționa normal. Un sistem compromis afectează sistemul imunitar, poate afecta digestia, asimilarea, absorbția nutrienților și apoi metabolismul. Un somn de bună calitate este esențial pentru controlul greutății.
Este interesant de învățat că există cu adevărat o legătură între stres și un impuls extrem de a apela la alimente dulci sau sărate, din cauza nevoii de energie a organismului, care se datorează transportului deficitar de energie disponibil pentru ”centrala” celulelor care sunt mitocondriile.
Când acestea sunt scăzute, ele provoacă nevoia fiziologică de sare și zahăr în organism. Cel mai simplu și mai rapid antidot împotriva stresului este zahărul (pofta de prăjitură, bomboane sau alcool) împreună cu puțină sare (chipsurile), motiv pentru care acestea sunt cele mai mari două pofte și, de asemenea, zahărul este o dependență și la fel este și cu gustările sărate. De asemenea, pentru că organismul continuă să se simtă epuizat de glicogen sau sodiu din cauza acestui fenomen. Caloriile constante din zahăr și alimente procesate ar duce la creșterea în greutate.
Atunci când funcționarea tiroidei este afectată, aceasta poate reduce conversia tiroidei inactive în tiroidă activă și, de asemenea, poate cauza posibile sindroame intestinale, ducând la sensibilități alimentare și creștere în greutate și retenție de apă. Tiroida și metabolismul au fost mult timp asociate cu creșterea în greutate. (Ctește mai mult AICI)
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.