Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Uleiul de cătină are proprietăți excepționale cu acțiuni antiinflamatoare, antibacteriene și sedative.
Denumit "aurul lichid" în țări precum Tibet, Mongolia și China sau fructul sfânt al munților Himalaya, uleiul de cătină este de departe cel mai prețios extract al acestei plante cu nenumărate beneficii pentru piele, dar și pentru sistemul imunitar, sistemul cardiovascular și ficat.
Extrase din fructele de pădure, frunzele și semințele plantei de cătină (Hippophae rhamnoides), care este un arbust mic care crește la altitudini mari în regiunea Himalaya de Nord-Vest, uleiul de cătină se obține cel mai des prin procesul mecanic de presare la rece, fie din pulpa fructelor, fie din semințele lor.
Ambele tipuri de ulei de cătină sunt asociate cu o serie de beneficii importante pentru sănătate și frumusețe. Acestea se pot aplica pe piele sau îl puteți lua pe cale orală.
Sunt mai multe studii făcute de-a lungul anilor ce au scos în evidență că uleiul de cătină are mai multe proprietăți excepționale cu acțiuni antiinflamatorii, antibacteriene și sedative, potrivit Healthline.
Cătina este bogată în diverse vitamine, minerale și compuși vegetali benefici. Este în mod natural plin de antioxidanți, care vă ajută să vă protejați corpul împotriva îmbătrânirii și a bolilor precum cancerul și bolile de inimă.
Fructele sale sunt bogate în special în vitaminele A, C, K și E. Conțin, de asemenea, cantități considerabile de fier, calciu, magneziu, potasiu, cupru și zinc.
Interesant este că uleiul de cătină poate fi, de asemenea, unul dintre singurele alimente vegetale cunoscute că furnizează toți cei patru acizi grași omega.
Uleiul de cătină a fost și încă este folosit ca tratament tradițional pentru piele.
Este bogat în grăsimi nesaturate, antioxidanți, fitosteroli, carotenoizi și vitaminele E și K. Toate funcționează împreună pentru a vă proteja pielea, regenerare și pentru reînnoirea acesteia.
Uleiul de cătină este adesea folosit în produsele cosmetice datorită capacității sale de a hidrata și hrăni pielea. Acesta poate ajuta la tratarea pielii uscate, a iritațiilor și a altor probleme dermatologice. De asemenea, poate ajuta la vindecarea rapidă a rănilor și a arsurilor minore.
Uleiul de cătină este benefică în sănătatea inimii în mai multe moduri, astfel, consumul de ulei de cătină poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.
Pentru început, este bogat în fitosteroli, care sunt compuși vegetali cu funcții antioxidante și antiinflamatorii care vă ajută să vă protejați corpul de daune și boli, inclusiv boli de inimă.
Uleiul de cătină este cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Acesta poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL ("colesterolul rău") și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
Un studiu mai vechi sugerează în continuare că uleiul de cătină poate ajuta la reducerea riscului bolilor de inimă prin prevenirea formării cheagurilor de sânge.
Într-un studiu de 30 de zile, administrarea zilnică a 0,15 lingurițe (0,75 ml) de ulei de cătină a contribuit la reducerea nivelului tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută. Trigliceridele și nivelurile de colesterol total și LDL (rău) au scăzut, de asemenea, la cei care au avut colesterol ridicat, potrivit aceleiași surse.
Uleiul de cătină vă poate ajuta să vă protejați corpul împotriva infecțiilor, având o cantitate bună de antioxidanți care pot să vă apere corpul împotriva microbilor.
Uleiul de cătină este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C și vitamina E.
Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi și a stresului oxidativ din organism, protejând astfel celulele imunitare și menținând funcționarea optimă a sistemului imunitar.
Uleiul de cătină conține compuși antiinflamatori, cum ar fi acizii grași omega-3 și omega-6.
Acești compuși pot ajuta la reducerea inflamației în corp, ceea ce poate avea beneficii semnificative pentru persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita sau boala inflamatorie intestinală.
Uleiul de cătină poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive prin reducerea inflamației în tractul digestiv și prin promovarea sănătății florei intestinale benefice.
Uleiul de cătină este un supliment alimentar valoros, cu multiple beneficii pentru sănătatea umană. Cu toate acestea, este important să consultați un medic sau un specialist înainte de a începe orice nou tratament sau supliment alimentar, pentru a vă asigura că acesta este potrivit pentru nevoile și starea dvs. de sănătate.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.