Alimente care favorizează îngrășarea la nivelul abdomenului. Cu ce le înlocuim

Excesul de grăsime abdominală provoacă mai multe probleme decât dificultățile de a se potrivi în blugi preferați. Există două tipuri - viscerale, care vă înconjoară organele abdominale, și...
În timp ce niciun aliment special nu poate crește grăsimea abdominală, consumul de prea multe calorii din alimentele greșite, poate. Sportul și consumul unei alimentații sănătoase, care limitează aceste alimente, pot ajuta la păstrarea siluetei și la evitarea unor riscuri pentru sănătate, notează Livestrong.
Cereale rafinate
Cerealele rafinate sunt cele care au fost îndepărtate de conținut de nutrienți valoroși în timpul procesării, ceea ce duce la un aliment mai puțin satios, mai puțin hrănitor. Într-un studiu publicat în "Jurnalul Colegiului American de Nutriție" din 2012, cercetătorii au analizat dietele și nivelurile de grăsime abdominală de la 2.834 de adulți. În timp ce aportul de cereale integrale a fost asociat cu un nivel scăzut de grăsime abdominală, cerealele rafinate au fost legate de niveluri mai ridicate. Înlocuiți cerealele rafinate, cum ar fi orez alb, tăiței de ou și covrigi, cu cereale integrale, cum ar fi orez brun, fulgi de ovăz și floricele.
Grăsimea de origine animală
Înlocuirea grăsimilor saturate, cea mai mare parte derivând din produse de origine animală, cum ar fi carne și produse lactate, cu grăsimi nesaturate, predominante în alimentele vegetale, s-a dovedit că îmbunătățește nivelul de grăsime abdominală și reduce semnificativ greutatea corporală totală, potrivit unui raport publicat în revista " Obezitate "în martie 2012. American Heart Association recomandă limitarea aportului de grăsimi saturate la cel mult 7% din aportul caloric total sau până la 16 grame în cadrul unei diete de 2.000 de calorii. Pentru a reduce din grăsimi saturate, înlocuiți sursele comune, cum ar fi untul, smântâna, carnea de vită și alte carnuri grase, cu surse de grăsime nesaturate, cum ar fi nuci, semințe și avocado.
Ulei vegetal hidrogenat
Înlocuirea grăsimilor trans din dieta dvs. cu grăsimi nesaturate vă poate ajuta, de asemenea, să vă reduceți grăsimea abdominală, spune Harvard Health Publications. Listate pe etichetele nutriționale ca uleiuri parțial hidrogenate, grăsimile trans sunt obținute printr-un proces în care hidrogenul este adăugat în uleiul vegetal, formând o grăsime solidă care, de asemenea, poate dăuna grav sănătății colesterolului. Sursele comune includ mâncare tip Fast Food și produse coapte preparate comercial, aluat de pizza, biscuiti și cruste de plăcintă. Asociația American Heart recomandă limitarea grăsimilor trans la mai puțin de 1 la sută din caloriile totale sau mai puțin de 2 grame pe zi în cadrul unei diete de 2.000 de calorii.
Bauturi dulci
Zaharurile adăugate, care sunt deosebit de bogate în băuturile îndulcite, pot de asemenea să crească grăsimea abdominală. Într-un studiu publicat în "American Journal of Clinical Nutrition", 47 de adulți supraponderali au consumat 1 litru de suc, lapte degresat cu un număr similar de calorii, suc dietetică sau apă zilnic timp de șase luni. Participanții care au consumat băuturi răcoritoare zaharoase au avut creșteri semnificativ mai mari ale mușchilor viscerali, scheletici, ficat și grăsimi din sânge decât cei care au băut alte băuturi. Școala Harvard de Sănătate Publică recomandă consumul de băuturi deosebit de dulci, inclusiv cocktailuri cu suc de merișoare, suc de portocale și băuturi sportive, doar puțin și rar. Deși zaharurile din sucuri sunt adesea naturale și derivate din fructe, de obicei sunt mult mai concentrate în sucuri și conțin mai puține fibre decât fructele întregi.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Cum scap de pofta de dulce
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.