Ardeiul iute, efecte incredibile în bolile cardiovasculare
O componentă găsită în ardeiul iute ar putea ajuta în bolile cardiovasculare, spun cerctătorii care au descoperit efectele benefice ale acesteia.
Un ingredient din ardeiul iute a fost folosit de multă vreme în cremele de actualitate pentru ameliorarea durerilor musculare și ale artritei. Dr. DeLisa Fairweather, un cercetător în bolile cardiovasculare din Clinica Mayo, spune că capsaicina, atunci când este inclusă ca parte a unei diete sănătoase, poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii.
„Ardeii iuți, sau chiar ardeii verzi sau roșii, sunt capabili să reducă bolile de inimă și să reducă moartea prin boli de inimă”, spune dr. Fairweather.
Capsaicina are proprietăți antiinflamatorii. De ce este important pentru sănătatea inimii? Dr. Fairweather spune că inflamația conduce la acumularea plăcii în pereții vaselor de sânge. Și având în vedere că capsaicina reduce inflamația, poate ajuta la prevenirea producerii acestui proces. Capsaicina poate ajuta, de asemenea, să impulsioneze sistemul imunitar, reducând în continuare riscul, potrivit Medicalxpress.
„Într-adevăr ar putea fi beneficii importante pe care le-ai putea avea din consumul de ardei iute, mai ales în capacitatea lor de a reduce unele dintre aceste răspunsuri ale celulelor imune care conduc la ateroscleroză și atacuri de inimă”, spune dr. Fairweather.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla mai multe despre capsaicină și sănătatea inimii. Dar Dr. Fairweather spune că includerea ardeilor iute într-o dietă sănătoasă ar putea fi o idee minunată.
Sursa, aici.
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cum scap de pofta de dulce
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
