Cele trei substanțe nutritive care scad trigliceridele
Vă întrebați cum să scădeți nivelul trigliceridelor? Elementele nutritive discutate aici - pe un suport științific solid - pot funcționa eficient pentru a scădea trigliceridele în mod...
Dacă ați descoperit că aveți un nivel trigliceride ridicat, este important să aflați cum să le reduceți. Cum scad trigliceridele? Sunt disponibile o serie de moduri, dar aproape întotdeauna ar trebui să începeți folosind trei dintre cele mai cercetate terapii naturale: acizi grași omega-3, fibre și niacină, despre care vom discuta mai detaliat mai jos, notează Unversity Health News.
În primul rând, un cuvânt despre trigliceride în general. Colesterolul ridicat a primit, de ani buni, cea mai mare parte a atenției din partea experților în sănătatea inimii. Recent, însă, oamenii de știință au descoperit că a avea trigliceride ridicate este un indicator mult mai semnificativ al bolilor cardiovasculare decât colesterolul total. De fapt, a avea trigliceride ridicate vă poate tripla riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral, chiar dacă aveți un nivel scăzut de colesterol.
Ce sunt trigliceridele?
Trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sângele tău, care sunt de fapt necesare pentru o sănătate bună. Sunt importante pentru că îți furnizează energie corpului. Dar atunci când nivelurile de trigliceride devin prea mari, corpul tău începe să le depoziteze sub formă de grăsime - și riscul de boli de inimă crește. Așadar, primul pas este să învățați cum să scădeați trigliceridele.
Un simplu test de sânge va determina nivelul de trigliceride. Iată intervalele de trigliceride, cu unități de măsurare date în miligrame pe decilitru (mg / dL):
Normal este mai mic de 150.
Borderline-maxim este de 150 până la 199.
Valoarea maximă este de 200 până la 499.
Extrem de mare este de 500 sau mai mare.
Deci, cum puteți scădea trigliceridele în mod natural?
O dietă sănătoasă pentru trigliceride ar trebui să includă o combinație de alimente cu nutrienți specifici, inclusiv cele bogate în antioxidanți, precum merișoarele. Și până când veți învăța cum să scădeți trigliceridele sub 150 mg / dL, este posibil să doriți, de asemenea, să vă măriți dieta cu suplimente nutriționale care oferă niveluri terapeutice ale acelorași nutrienți. Consumul de ceai este un alt obicei benefic pentru reducerea trigliceridelor.
Cel mai important, asigurați-vă că următorul trio de nutrienți cheie se află în dieta dvs.
1. Acizi grași Omega-3
Un studiu publicat în Journal of the American College of Nutrition a concluzionat că acizii grași omega-3 pot reduce trigliceridele la pacienții cu boală coronariană (CAD). Sardinele, somonul, semințele de in și nucile sunt surse alimentare excelente de acizi grași omega-3.
2. Fibră
Studiile arată că fibrele dietetice scăzute sunt frecvente într-o dietă cu trigliceride ridicate. Deci, dacă aceasta este o reflectare a scorului de colesterol, aportul crescut de fibre este obligatoriu în scăderea trigliceridelor. Recomandarea actuală pentru fibre este de aproximativ 25-30 de grame pe zi. Din păcate, americanul mediu mănâncă aproximativ 10-12 grame de fibre în fiecare zi. (Nu este de mirare că suntem bolnavi!)
Sursele bune de fibre includ fasolea, fulgii de ovăz, mere, banane, pere, verdeață și cartofi dulci.
3. Niacina
Niacina - vitamina B3 - nu numai că reduce trigliceridele și colesterolul LDL, dar crește și nivelul HDL („bun"). Niacina lucrează în ficat afectând producția de grăsimi din sânge. Este atât de bine cercetat, iar dovezile pentru utilizarea acestuia pentru a trata colesterolul ridicat sunt atât de puternice încât a devenit un tratament normal acceptat. Ca atare, este recomandat de Programul Național de Educație a Colesterolului , care este gestionat de Institutele Naționale de Sănătate și de divizia sa Națională de inimă, plămân și sânge.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
