Crăciun la dietă: ce mănânci dimineața, la prânz și seara, fără să te îngrași
EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne-a explicat cum să împărțim bucatele tradiționale de Sărbători între mesele de dimineață, prânz și...
În acest al 12-lea episod din Sfaturile nutriționistului, EXCLUSIV la DC MEDICAL, aflăm cât de important este să ne bucurăm de bucatele tradiționale, cu moderație și împărțite între mai multe mese.
Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, dă un exemplu concret pentru persoanele care țin dietă sau cele care au slăbit și vor să se mențină la greutatea normală și după Crăciun. Practic, spune ea, trebuie să împărțim alimentele preferate, astfel încât să mâncăm din toate, dar nu la aceeași masă.
„În seara de 24 decembrie se poate mânca o friptură slabă, de cotlet de porc cu salată de sfeclă, a doua zi de dimineață se pot gusta mezelurile specifice Crăciunului, adică un caltaboș, câteva bucățele de cârnați cu o salată de boeuf gătită ușor (cum am spus anterior – cu mai puțină maioneză). Apoi, la gustarea de dimineață, alături de cafea, se poate servi o felie de cozonac. La prânz, se pot servi două-trei sărmăluțe, cu puțină mămăliguță. Dacă se poate să nu punem smântână sau dacă chiar ne place gustul să folosim iaurt. (...) La masă de la amiază se poate gusta o jumătate sau chiar o bucată de prăjitură, o felie din tortul favorit, iar seara, o salată de vinete, cu roșie sau puțină salată de sfeclă, pot încheia o zi care trebuie să rămână sub semnul moderației".
Al 12-lea episod din Sfaturile nutriționistului, integral, aici:
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cum scap de pofta de dulce
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
