De ce ar trebui să mănânci cina până în ora 18:00: mesele târzii cresc șansele de a dezvolta boli de inimă

Nu doar ceea ce mănânci crește riscul de boli de inimă - cercetătorii spun că și ora la care mănânci poate juca un rol important. ...
Femeile care iau cina după ora 18:00 s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de boli de inimă, sugerează un nou studiu, potrivit Daily Mail.
Cei care au mânâncă mai târziu au mai mulți factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, indice de masă corporal ridicat (IMC) și un control slab al glicemiei.
Experții de la Universitatea Columbia, care au studiat 112 femei, spun că alegerea de a mânca mai devreme seara ar putea fi un mod „simplu" de a reduce riscul de boli de inimă.
Sănătatea cardiovasculară a fost evaluată folosind măsurile Simple 7 ale Asociației American Heart's Life
Acestea includ să nu fumezi, să fii activ, să mănânci sănătos și să rămâi slab, precum și să ai un nivel scăzut de colesterol, tensiune arterială și glicemie.
Studiile au arătat că persoanele care au mai multe dintre aceste măsuri, au un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Participanții - în vârstă de 33 de ani - au primit un scor de sănătate cardiacă la începutul studiului. Aceasta s-a repetat apoi un an mai târziu.
Voluntarii au ținut jurnale electronice cu alimente despre ce, cât și cât au mâncat timp săptămânal de la începutul și aproape de sfârșitul studiului.
Rezultatele, care vor fi prezentate la Ședințele Științifice ale American Heart Association din Philadelphia, au arătat că mâncatul după ora 18:00 a fost legată de sănătatea cardiacă precară.
Femeile care au consumat o proporție mai mare din caloriile lor zilnice după această perioadă au avut, în medie, tensiunea arterială mai mare.
De asemenea, au fost mai supraponderali și mai puțin capabili să-și controleze glicemia - ambii fiind, de asemenea, factori de risc serioși pentru boli de inimă.
Rezultatele au arătat, de asemenea, o creștere de 1 la sută a caloriilor consumate seara.
O constatare similară a avut loc cu fiecare creștere de la sută de calorii după ora 20:00, ceea ce a adăugat mai multe dovezi la teorie.
Descoperirile au persistat chiar și după ajustarea vârstei și a statutului socioeconomic. Studiul nu a observat și bărbații - dar mostrele de studii au arătat similar.
mâncau noaptea aveau un risc cu 55% mai mare de boli coronariene decât bărbații care nu au făcut-o. Au studiat aproape 27.000 de bărbați despre obiceiurile lor alimentare din 1992.
Dr. Nour Makarem și echipa nu au specificat câte calorii a fost pragul pentru constatări. Însă în prezent recomandă calorii după ora 18:00 nu trebuie să depășească 30% din totalul zilnic.
Aceasta ar fi în jur de 600 pentru femei și 750 pentru bărbați, pe baza orientărilor guvernamentale.
De asemenea, echipa nu a dovedit că mâncarea târziu a dus la boli de inimă. Ei au descoperit doar o legătură cu factori de risc cunoscuți pentru afecțiune.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.