Deficiența de fier. Ce fructe pot ajuta

Fierul este un mineral esențial pentru producerea hemoglobinei, o proteină din globulele roșii care transportă oxigenul în...
În general, oamenii reușesc să obțin aportul de fier adecvat din dietă. Institutele Naționale de Sănătate avertizează că anumite persoane prezintă un risc mai mare de deficiență de fier: femeile însărcinate sau cele cu sângerare menstruală abundentă, sugari și copii, persoanele cu cancer sau insuficiență cardiacă și afecțiuni gastro-intestinale precum boala celiacă.
Cele mai importante surse alimentare de fier sunt carnea, peștele și păsările de curte. Aceste alimente de origine animală conțin fier heme, care este mai biodisponibil decât fierul non-heme(din surse vedetale), pe care organismul îl poate absorbi și utiliza foarte ușor.
Alimentele vegetale, cum ar fi cerealele, leguminoasele, nucile, semințele, legumele și fructele au fier netemeinic, mai greu de absorbit de către organism din cauza anumitor compuși din plante.
Fructe bogate în fier
Dintre toate plantele, fructele sunt cele mai sărace în fier. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să le privești ca pe o sursă. Crucea Roșie Americană enumeră următoarele fructe bogate în fier:
Căpșune
Pepene
Curmale
Smochine
Stafide
Prune și suc de prune
Caise uscate
Piersici uscate
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!