Deficiența de fier. Legătura cu îngrașarea
Deficiența fier ar putea avea o legătură cu surplusul de kilograme.
Depozitele adecvate de fier permit hemoglobinei din globulele roșii să transporte oxigenul către celulele din întregul corp. Dar, atunci când depozitele și nivelul de fier sunt scăzute, globulele roșii nu sunt capabile să transporte oxigen, fapt care afectează capacitatea celulelor de a metaboliza energia.
Anemia cu deficit de fier se dezvoltă atunci când aceasta continuă, iar efectele secundare comune sunt pielea palidă, oboseala și sensibilitatea la temperaturi reci. Această lipsă de oxigen poate împiedica pierderea în greutate la unele persoane. Un studiu din 2014 a sugerat că tratarea acestui tip de anemie cu suplimentarea fierului a avut ca rezultat îmbunătățiri ale nivelului de hemoglobină, dar și scăderi ale greutății corporale și a IMC.
VEZI ȘI "Cât de periculoasă este deficiența de fier, cauze și simptome"
Cele mai bune surse de fier (valoarea zilnică pentru fier este de 18 mg):
Cereale fortificate: 1 porție are 18 mg
Leguminoase precum fasolea albă și năut: 1 cană are 4-8 mg
Ciocolată neagră: o jumătate de oz. portia are 3,5 mg
Tofu: ½ cană are 3 mg
Linte fiarta: ½ cana are 3 mg
Carne de vită: 3 oz. are 2 mg
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
