Deserturi care nu-ți dau peste cap dieta
Doar pentru că sunteți la dietă asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de deserturi atunci când aveți poftă. În plus, următoarele opțiuni vă oferă și o nutriție...
Încercați să slăbiți dar nu vă puteți potoli pofta de deserturi? Iată câteva variante care vă aduc în dietă vitamine și minerale importante.
Iaurt și fructe de pădure, o combinație clasică. Fructele de pădure sunt ducli-acrișoare, suculente și sărace în calorii. De asemenea, conțin multe substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, cum ar fi antioxidanții și fibrele. Umpleți o ceașcă cu ele și adăugați un iaurt cu conținut scăzut de grăsimi – asta vă aduce în jur de 20 până la 50 de calorii, dar puțin zahăr.
Batoane de fructe congelate
Unele branduri cumpărate din magazin oferă opțiuni cu un conținut redus de calorii și de zahăr. Sau faceți-vă singuri acasă propriile batoane pentru a evita, sau cel puțin pentru a limita, zaharurile adăugate. Căutați rețete care folosesc mai mult fructe decât suc. Le băgați în blender și le înghețați în cupe speciale pentru înghețată pe băț. În acest fel, veți avea un aport de fibre și nutrienți, și veți mânca și înghețată.
Ciocolata neagră
Puteți să vă bucurați de 25-50 de grame de ciocolată neagră de câteva ori pe săptămână, nu este așa o mare tragedie pentru dietă cum ați putea crede. Are mai puțin zahăr și mai multă cacao decât ciocolata cu lapte. Asta înseamnă mai puține calorii, dar mai mulți nutrienți precum flavonoidele. Pentru cel mai mare beneficiu, căutați un conținut de cacao de peste 70% cacao, dar atenție, conținutul de cofeină crește odată cu concentrația de cacao!
Iaurt Parfait
E ca înghețata, numai că are mai puțin zahăr adăugat, mai multe fibre și o mulțime de nutrienți. Începeți cu iaurt simplu, care are mult mai puțin zahăr decât tipurile aromate. Puneți peste fructe de padure proaspete și câteva nuci. Un pic de granola este OK, de asemenea. Atenție doar la mărimea porției – un pahar de iart, cu 30-50 de grame de fructe de pădure și cam tot atâtea nuci. Nu mai mult.
Plăcinta cu mere sau merele coapte
Ai chef de placintă cu mere? Căutați rețete care folosesc mai mult ovăz, nuci și fructe și mai puțină făină albă, zahăr și unt. Coacerea merelor scoate în evidență dulceața lor naturală. Ovăzul și nucile adaugă fibre și grăsimi sănătoase. Sau puteți încerca un măr copt umplut cu câteva nuci și presărat cu scorțișoară și cu o linguriță de miere turnată peste.
Fructele și brânza
Încercați combinația în locul oricărei prăjituri ați avea în meniu. Proaspete sau uscate, dulceața fructelor se asortează bine cu cremoasa brânză. Încercați brie, brânză de capră sau cheddar cu curmale, smochine sau mere. Nu neglijați însă mărimea porției: brânza trebuie să aibă 50-60 de grame, iar fructele să fie caam tot atâta, recomandă nutriționiștii de la WebMD.
Banane congelate acoperite cu ciocolată
Acest desert arată fantezist, dar este destul de simplu de făcut și nu este atât de rău pentru dietă. Congelați câteva felii de banane și topiți niște ciocolată neagră. Rotiți bananele în ciocolată și presărați câteva nuci deasupra dacă doriți. Apoi, puneți-le înapoi la congelator până când sunteți gata să le mâncați. Bucurați-vă de două sau trei felii (aproximativ 70 de calorii) la o masă.
Batoanele cu nuci
Multe dintre cele cumpărate din magazin sunt la fel ca dulciurile, așa că citiți eticheta nutrițională! Vi le puteți face și acasă. Căutați din cele cu ingrediente naturale, cu adaos scăzut de zahăr sau fără, gen miere, sirop de porumb sau sirop de orez brun, printre altele. De asemenea, un baton bine „echilibrat" ar trebui să aibă 3 grame de fibre, 3 - 6 grame de proteine și aproximativ 175 de calorii, nu mai mult. Ar trebui, de asemenea, să fie din nuci și fructe, nu din „izolate de soia", „rădăcină de cicoare" sau alte ingrediente procesate.
Piersici fierte sau coapte
Puteți fierbe pere în apă cu lămâie, suc de mere, vin roșu și multe alte lichide. Este un desert simplu, dar elegant, sănătos - o pară fiartă poate avea aproximativ 100 de calorii. Serviți un pic din sucul în care s-a fiert. La fel ca merele, și perele pot fi coapte.
Ciocolata cu lapte
Nu uitați acest delicios delicios desert pe care-l serveam des în copilărie. Puteți limita grăsimile și zahărul, făcându-l cu lapte degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi și pudră de cacao.
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
