Dr. Anca Hâncu, Sfaturile nutriționistrului: Ce și cum mânânci de Crăciun ca să nu te îngrași

De astăzi, de la ora 17.00, dăm startul unei rubrici speciale de Crăciun. EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne va explica ce să mâncăm de Sărbătorile...
Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele în plus nu se datorează exclusiv bucatelor de Sărbători, ci greșelilor alimentare elementare pe care le facem.
Medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, are o regulă de bază: că nimic nu e interzis atât timp cât nu îți face rău și e cu măsură.
Regula de bază: nimic nu e interzis
Măsura, însă, este extrem de importană, mai ales de Crăciun, când pe mesele românilor vor fi zeci de feluri de bucate tradiționale, toate mâncăruri grele și grase.
Medicul nutriționist ne spune atât cum se mănâncă alimentele tradiționale de Crăciun, cât și cum le pot găti gospodinele dacă vor ca aceste alimente să nu fie așa grele și grase.
Mai mult, medicul nutriționist va desființa, rând pe rând, câteva mituri legate de bucatele tradiționale preferate ale românilor: sarmale, cârnați, lebăr și caltaboș, piftii, murături, ba chiar și salată de boeuf, cozonaci și prăjituri.
Astăzi, duminică 16 decembrie, de la ora 17.00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook, ambele ale DC MEDICAL, veți putea urmări prima intervenție din seria SFATUL NUTRIȚIONISTULUI.
Ulterior, acest sfat va putea fi urărit și aici.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.