Fulgii de ovăz, sursa de sănătate pentru inimă

Fulgii de ovăz sunt potriviți atât la micul dejun, cât și ca gustare în timpul zilei, cu beneficii pentru sănătatea inimii.
Fulgii de ovăz sunt poate cei mai potriviți pentru un mic dejun rapid și delicios, dar mai ales sănătos.
Potrivit EatThis, fulgii de ovăz ajută la reglarea digestiei, îmbunătățește sănătatea intestinelor, gestionează greutatea și chiar ajută pentru o sănătate mai bună a inimii.
Iată câteva moduri în care fulgii de ovăz pot fi consumați
Fulgii de ovăz conțin fibre, care ajută la scăderea colesterolului, iar în funcție de combinația în care îi serviți pot fi folosiți atât la micul ejun, cât și ca o gustare sănătoasă.
Adăugați fructe de pădure. Una din cele mai bune combinații este cea cu fructe de pădure (afine, zmeură și căpșune).
”Fructele de pădure sunt bogate în fibre solubile care pot ajuta inima prin contribuția la scăderea colesterolului total și a celui rău. Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care ajută la tamponarea radicalilor liberi care pot provoca daune celulelor din organism”, spune nutriționistul Amy Goodson, citat de sursa menționată.
Combinați cu nuci. O dietă sănătoasă înseamnă și un consum zilnic de suficiente grăsimi sănătoase, iar nucile și semințele sunt sursa ideală de grăsimi monosaturate și polisaturate, cu beneficii protectoare pentru inimă.
”Grăsimile polinesaturate, care se găsesc în mod specific în nuci și semințe precum dovleacul, chia, inul și cânepa, ajută la tamponarea moleculelor care contribuie la inflamație, așa că se poate spune că joacă un rol în reducerea inflamației din organism.
Adăugarea de nuci și semințe în fulgii de ovăz vine cu un plus de sațietate, precum și cu grăsimi sănătoase și fibre”, susține nutriționistul.
Bile de energie. Fulgii de ovăz se pot combina, cu succes, cu o serie de alte alimente ce le transformă în ”bile de energie” pentru o zi lungă.
„Pregătiți bilele cu ovăz ca bază, adăugați untul de nuci preferat, miere, proteine sau pudră de colagen, apoi adaosurile preferate, cum ar fi nuci, semințe, fructe uscate, nucă de cocos și chiar chipsuri de ciocolată neagră.
Adăugarea unor ingrediente sănătoase pentru inimă, cum ar fi acestea, poate face din timpul gustărilor un câștig pentru sănătatea inimii tale”, mai spune Goodson.
Ovăz cu ou. Chiar dacă mulți au asociat fulgii de ovăz cu un aliment dulce, aceștia pot fi folosiți și ca o gustare ”sărată”, prin adăugarea unui ou, fie fiert, fie sub formă de omletă, asezonat cu plante aromatice și roșii.
Ovăz cu suc de portocale. Fulgii de ovăz se pot consuma și cu altceva în loc de lapte sau apă. Iar prin înlocuirea apei, într-un procent de 50% apă și suc de portocale, mixul se poate transforma în ceva inedit, un boost de nutrienți cu efecte benefice asupra sănătății inimii.
Vezi și: 5 motive să consumi fibre. Bilic: Au efect prebiotic
-
-
-
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului06.09.2025, 15:18
-
Legătura dintre inflamația intestinală și sănătatea creierului06.09.2025, 14:53
-
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?