Nutriționistul Hâncu, despre carne de bună calitate, pește și cartofi prăjiți. MARI GREȘELI făcute de români
Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de carne, pește și cartofi prăjiți.
„Avem în România păstrăv, șalău, știucă. Avem pește. Avem fructele noastre românești. Și atunci alimentația va fi adaptată cu ce avem aici, adaptată corect. Carne de bună calitate, adică un cotlet de porc, carne de pui, carne de curcan. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc. Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a spus Anca Hâncu în cadrul interviului.
„Să înlocuim ceafa de porc poate cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. Să încercăm să evităm alimentele prăjite. Aduc calorii în plus. Ar trebui să uităm de alimentele prăjite. Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu.
„Principiul diversității este important, să nu mâncăm același lucru”, a subliniat nutriționistul.
Citește continuarea pe DC NEWS
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Cum scap de pofta de dulce
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
