
Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de carne, pește și cartofi prăjiți.
„Avem în România păstrăv, șalău, știucă. Avem pește. Avem fructele noastre românești. Și atunci alimentația va fi adaptată cu ce avem aici, adaptată corect. Carne de bună calitate, adică un cotlet de porc, carne de pui, carne de curcan. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc. Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a spus Anca Hâncu în cadrul interviului.
„Să înlocuim ceafa de porc poate cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. Să încercăm să evităm alimentele prăjite. Aduc calorii în plus. Ar trebui să uităm de alimentele prăjite. Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu.
„Principiul diversității este important, să nu mâncăm același lucru”, a subliniat nutriționistul.
Citește continuarea pe DC NEWS
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-