Salata de boeuf, ingredientul care face diferența: părerea unui nutriționist
Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor, însă un medic nutriționist atrage atenția că, deși conține multe ingrediente sănătoase, trebuie, totuși, consumată cu...
Se apropie sărbătorile și nu e casă de români în care să nu se gătească o salată de boeuf, așa cum este „tradiția”. Zarzavat și carne fiartă combinate cu murături ar trebui să fie o salată nu doar hrănitoare, ci și foarte sănătoasă. Dar un medic nutriționist explică de ce trebuie, totuși, consumată cum măsură.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe Instagram mai multe informații nutritive despre salata de boeuf:
„Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are «boeuf-ul» în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de «legată» va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a explicat medicul nutruționist.
Deasemenea, continuă ea, porția rămâne un element important, iar despre cantitatea de maioneză – cu cât mai puțină, cu atât mai bine – spune ea. „Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu «greutate» a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil”, este sfatul medicului nutriționist Mihaela Bilic.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
