Slăbești mâncând mai mult. Dieta cu calorii negative face adevărate minuni

Se poate să fi auzit de alimente cu calorii negative. Sunt acele fructe, legume, mirodenii, condimente care necesită pentru digerarea lor un consum mai mare caloric decât conțin ele însele. Acest aspect...
Spre exemplu, 100 g ananas înseamnă 30 de calorii, dar pentru a fi digerate, organismul nostru consumă 60 calorii. Astfel, avem cu 30 de calorii mai puțin.
În principal, aceste alimente sunt reprezentate de legume și de fructe, în plan secundar apărând și condimente, mirodenii:
• FRUCTE: ananas, mere, pere, grapefruit, lămâi, mandarine, portocale, zmeură, căpșuni, pepene roșu, pepene galben etc.
• LEGUME: țelină, morcovi, broccoli, varză, conopidă, spanac, lăptuci, sparanghel, sfeclă, andive, roșie, castraveți, ardei gras, ceapă, usturoi, ardei iute etc.
• CONDIMENTE: pătrunjel, busuioc, cuișoare, salvie
• MIRODENII: mentă, cimbru, tarhon, usturoi, leuștean, ardei iute etc.
Aceste alimente nu pot fi consumate oricum și oricând, necesitând și ele un timp de digerare corespunzător.
Cu ce se combină alimentele negative
Alimentele cu calorii negative – (legumele) se pot combina cu carne, brânză, ouă; se pot face diferite supe, ciorbe sau salate.
Fructele sunt subiectul unei alte discuții, în sensul că ele nu se combină cu altceva, ci doar între ele (excepție făcând pepenele roșu, care e singurul fruct care nu se combină cu un alt fruct), se consumă pe stomacul gol sau la un interval rezonabil (2 – 4 ore) de la o altă masă.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.