Somnolență după consumul de dulciuri, care sunt cauzele

Dacă adormiți frecvent după consumul de alimente, poate fi un semn că aveți hipoglicemie sau zahăr scăzut în sânge. Hipoglicemia nu este o boală, ci de obicei un simptom al unei alte probleme de...
Majoritatea oamenilor înțeleg că prea mult zahăr le este rău. Cu toate acestea, multe tipuri de alimente conțin adaos de zahăr, în special alimente procesate și băuturi. Chiar dacă încercați să vă limitați aportul zilnic de zahăr, puteți ajunge să obțineți mai mult decât cantitatea recomandată, în funcție de ceea ce mâncați, potrivit MayoClinic.com. Când consumați o cantitate mare de zahăr, s-ar putea să simțiți o creștere instantanee de energie, dar creșterea este trecătoare și de obicei este urmată deo perioadă de somnolență HealthGuidance.org explică faptul că nivelul de zahăr din sânge crește rapid, dar organismul reacționează automat la niveluri ridicate de zahăr, eliberând insulina din pancreas. Aceasta duce la o scădere bruscă a glicemiei, ceea ce vă poate lăsa să vă simțiți foarte letargic și somnolent. De asemenea, este posibil să râvniți la dulciuri în timp ce corpul încearcă din nou să-și recapete echilibrul nivelului de zahăr din sânge, notează Livestrong.
Diabet
Dacă sunteți diabetic, puteți experimenta somnolență după ce mâncați dulciuri, dacă sunteți pe medicamente, cum ar fi insulina. Medicul vă poate spune dacă ar trebui sau nu să mâncați dulciuri și cum puteți reduce riscul de hipoglicemie cauzat de medicamente. O dietă structurată și un program de exerciții fizice vă pot ajuta să reglați nivelul glicemiei dacă sunteți diabetic. Alte modificări ale stilului de viață, cum ar fi reducerea consumului de alcool, pot ajuta, de asemenea, la reglarea glicemiei.
hipoglicemia
Puteți experimenta hipoglicemie fără să aveți diabet și puteți observa în special simptome precum somnolență după consumul alimentelor simple pe bază de carbohidrați, precum bomboane sau prăjituri. Unii oameni au probleme cu nivelul de zahăr din sânge, în faptul că insulina care apare în mod natural, eliberată în organism după ce a consumat dulciuri provoacă brusc o scădere foarte scăzută a glicemiei, ceea ce provoacă simptome precum oboseală, agitație, amețeli, nervozitate, transpirație și confuzie. Pot apărea două tipuri de hipoglicemie - hipoglicemie reactivă, care se întâmplă la câteva ore după masă și hipoglicemie de post, care este legată de alte probleme de sănătate sau necunoscute, care pot apărea, potrivit datelor National Clearinghouse Information Clearinghouse.
Ingrijire medicală
Dacă observați că sunteți obosit după ce ați consumat anumite alimente, vorbiți cu medicul și testați-vă nivelului glicemiei. Este important să găsiți cauza principală a problemelor de zahăr din sânge. Cauzele hipoglicemiei sunt variate și pot include consumul excesiv de alcool, tumori și deficiențe endocrine, potrivit MayoClinic.com.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.