Strugurii roșii: Ce boli pot ține la distanță
Strugurii roșii pot aduce beneficii uriașe pentru sănătate. Potrivit studiilor, au capacitatea de a reduce riscul de cancer și diabet. În plus, pot ajuta pielea să se mențină...
Coaja stugurilor roșii conține rezervatol, un antiinflamator puternic, care încetinește procesul de îmbătrânire, plus că poate combate efectele luminii UV și ale daunelor provocate de soare.
Mai mult, nutrienții din struguri pot proteja împotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare, a diabetului și a altor condiții de sănătate”.
Strugurii conțin antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de polifenoli. Se crede că aceștia au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Unul dintre acestea este resveratrolul. Se găsește în cojile strugurilor roșii.
Cancer
Studiile de laborator au sugerat că resveratrolul poate încetini sau preveni dezvoltarea tumorilor la nivelul limfei, ficatului, stomacului, sânului, colonului, cancerului de piele și leucemiei.
Resveratrolul este prezent și în vinul roșu. Puține studii au analizat însă asocierea dintre vinul roșu și riscul de cancer la om, dar s-a demonstrat că aportul ridicat de alcool în mod consecvent poate crește riscul de cancer. Moderarea este cheia.
Un consum moderat de alcool este definit de Ghidurile dietetice pentru americani ca până la o băutură pe zi pentru femei și până la două băuturi pe zi pentru bărbați.
Un alt antiinflamator natural care apare la struguri este quercetina flavonoidă. Studiile au sugerat că și acest lucru poate ajuta la prevenirea sau încetinirea creșterii cancerului.
Diabet
În 2013, rezultatele unui studiu publicat în BMJ au sugerat că anumite fructe pot reduce riscul de diabet de tip 2 la adulți.
În timpul studiului, care a implicat 187.382 de participanți și a durat 22 de ani, 6,5% dintre participanți au dezvoltat diabet.
Cu toate acestea, cei care au consumat trei porții pe săptămână de afine, struguri, stafide, mere sau pere au avut un risc cu 7% mai mic de diabet de tip 2 comparativ cu cei care nu au consumat astfel de fructe.
Nivelul relativ ridicat de zahăr găsit în struguri îi determină pe unii oameni să se întrebe dacă sunt siguri pentru persoanele cu diabet.
Asociația Americană pentru Diabet încurajează oamenii să consume struguri și alte fructe, atâta timp cât cantitatea de carbohidrați este considerată ca parte a planului lor de masă.
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
