5 alimente pe care să NU LE SPELI niciodată

Experții spun că sunt alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată înainte de a le găti, în unele cazuri pentru că e chiar mai periculos să o faci!
Iată o scurtă listă cu alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată:
1) Carnea de pasăre
Puiul crud este lipicios când îl scoți din ambalaj și ai tendința să vrei să-l speli. Dar, conform USDA (Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii), este mai sigur să distrugi bacteriile atunci când le gătești. Un studiu recent a analizat persoanele care spălau carne de pasăre pentru o masă. În 60% din cazuri bacterii care proliferează în carne au fost găsite în chiuvetă după aceea, iar în 26% din cazuri aceste bacterii au fost transferate în salata servită la masă.
2) Ouă
Chiar înainte ca un pui să depună un ou, o peliculă subțire protectoare de floră acoperă coaja. Acest lucru menține bacteriile în afară de porii mici care sunt în coaja unui ou. Producătorii comerciali de ouă le curăță într-un mod care păstrează acel strat intact. Spălarea ouălor acasă nu îndepărtează germenii; îi lasă să intre înăuntru. Păstrați întotdeauna ouăle în frigider și gătiți-le bine.
3) Carnea roșie
Nu puteți spăla toate bacteriile de pe carnea roșie. Unele proliferează adânc în fibre. Oricare dintre ele se desprinde de pe carne va contamina chiuveta și tot ce conține au folosiți ulterior în ea. Cea mai sigură modalitate de a ucide toate bacteriile din carnea roșie este să o gătiți o oră - două la o temperatură de peste 70 de grade.
4) Pește
Peștele este în aceeași categorie cu carnea de pasăre și carnea roșie: Dacă îl spălați, veți răspândi bacterii în bucătăria dvs. Gătiți-l în schimb bine. Singurele excepții de la această regulă sunt scoicile, stridiile și midiile, dacă sunt proaspete sau dacă le mâncați crude. Este posibil să aibă nevoie de o clătire pentru a scăpa de nisip și murdărie.
5) Paste
Nu există niciun motiv de siguranță alimentară pentru a vă spăla pastele, fie înainte de a le găti, fie după. Unii oameni clătesc pastele după ce sunt fierte pentru a îndepărta o parte din amidon, dar așa sosul nu mai intra în paste.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.