Câtă apă se pune la varza murată. Detaliul important pe care trebuie să îl știi. Cum îți afectează sănătatea dacă nu procedezi corect
Câtă apă se pune la varza murată. Care este detaliul de care trebuie să ții cont când pui varza la murat.
Câtă apă se pune la varza murată. Cantitatea de apă pe care o pui la varza murată poate varia în funcție de preferințe personale și de rețeta specifică pe care o folosești. În general, poți să adaugi suficientă apă pentru a acoperi complet varza murată în vasul în care o prepari.
Asigură-te că varza este sub apă pentru a preveni contaminarea cu aer, care poate duce la fermentare necorespunzătoare. Dacă urmezi o rețetă specifică, este întotdeauna recomandat să respecți indicațiile respective pentru cantitatea de apă.
Murarea este procesul de conservare a legumelor sau de prelungire a duratei de viață a alimentelor prin fermentație cu ajutorul unei saramuri sau prin scufundare în oțet.
Aciditatea soluției modifică gustul și textura alimentelor, favorizând în același timp dezvoltarea bacteriilor benigne, dezirabile (Lactobacillus) și împiedicând, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, cum ar fi cea care provoacă botulismul, Clostridium botulinum.
Murăturile ar trebui să fie făcute din legume tinere și proaspete, oțet și condimente și ierburi proaspete și întregi. Produsele murate fabuloase sunt rezultatul unor ingrediente de calitate, al unor proporții adecvate și al unor rețete respectate cu atenție.
Ce este spațiul liber din butoi
Spațiul liber este cantitatea de aer dintre partea superioară a alimentelor sau a lichidului pus într-un borcan și interiorul capacului. Spațiul liber corect este indicat în rețetă și trebuie respectat pentru fiecare rețetă în parte, pentru a se forma o etanșare puternică a capacelor în timpul procesării. În general, lăsați un spațiu liber de 1/2 inch pentru murături, potrivit Almanac.
Una este să nu ai suficientă saramură pentru toate murăturile pe care ai vrea să le faci. Dar este mult mai rău dacă nu ați măsurat exact cât de mult din fiecare dintre ingredientele principale intră în saramură. Saramura nu este acolo doar pentru a adăuga aromă; este singura ta protecție împotriva stricăciunii.
Potrivit Mountain Feed and Farm Supply, o regulă solidă este de 2 părți de oțet la fiecare 1 parte de apă, deoarece acest raport permite bazei de oțet din saramura dvs. să mențină un nivel suficient de puternic de aciditate pentru a-și păstra proprietățile de conservare. În ceea ce privește sarea, Serious Eats recomandă 1 cană de sare la fiecare galon de apă și 3 sferturi de oțet, notează Mashed.
Ce se întâmplă dacă pui prea multă apă la murături
Dacă pui prea multă apă la murături, acestea pot să iasă prea diluate și să își piardă gustul și consistența caracteristică. Murăturile sunt pregătite pentru a fi consumate într-un anumit mod și cu un anumit gust, iar adăugarea excesivă de apă poate afecta aceste caracteristici. Iată ce se poate întâmpla:
Pierderea gustului: Adăugarea prea multei apă poate dilua sarea și aromele din murături, ceea ce poate face ca acestea să nu mai aibă gustul intens și sărat pe care îl aștepți.
Textura afectată: Murăturile pot deveni moi sau moale din cauza excesului de apă. Textura crocantă sau tare a murăturilor se poate schimba într-una mai puțin plăcută.
Riscul de stricăciuni: Dacă murăturile nu sunt conservate corespunzător, un exces de apă poate duce la creșterea riscului de dezvoltare a bacteriilor sau mucegaiului în borcan.
Pentru a evita aceste probleme, este important să respecți rețeta specifică atunci când faci murături și să măsori cu atenție cantitatea de apă adăugată. De asemenea, este important să folosești sare de murături, deoarece aceasta are o concentrație mai mare de sare și ajută la menținerea gustului și texturii corecte a murăturilor.
Dacă totuși ai adăugat prea multă apă, poți să corectezi situația prin adăugarea de sare de murături suplimentară pentru a restabili gustul și concentrația corectă de sare. Totuși, este mai bine să previi acest lucru de la început, respectând cu atenție rețeta și cantitățile indicate.
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
