Cea mai ușoară rețetă de pizza care nu îngrașă: este absolut delicioasă!

pizza-blat-conopida-cori-gramescu_13959600 FOTO Facebook

Cea mai ușoară rețetă de pizza care nu îngrașă: nu conține făină, are puține calorii și este absolut delicioasă! 

"Idee de cină: Pizza cu blat de conopidă și legume cu bresaola

Această rețetă este absolut delicioasă și ușor de făcut. Avem nevoie de 10 buchețele pre-fierte de conopidă bine scurse de apă, 3 linguri de quinoa fiartă la abur din conservă, 4 linguri fulgi de drojdie inactivă, 2 linguri parmezan ras și un ou. Se mixează toate ingredientele în procesatorul de mâncare până se obține o pasta, pe care apoi o întindem în tava pe hârtie pergament. O coacem la cuptorul gata încins la 160 de grade timp de aproximativ 20 de minute, până se rumenește pe margini și devine aurie.

Cât se coace blatul, într-o tigaie înaltă înăbușim cu un puf de ulei ceapă, ardei, zuchinni și ciuperci, toate tăiate mărunt și condimentate cu sare, piper și fulgi de chilli, până se gătesc al dente. Tragem separat la tigaie tot cu un puf de ulei roșii cherry tăiate jumătăți cu 2-3 caței de usturoi tăiați grosier, oregano uscat și frunze de busuioc.

Când blatul de conopidă este copt, adaugăm toppingul de legume : începem cu roșiile cherry coapte, apoi adaugăm o lingura de fulgi de drojdie inactivă, apoi legumele sotate și la final o mână de ruccola și felii de bresaola de vită. Este absolut delicioasă și răcoritoare combinația!

*Din rețetă ies aproximativ 4 porții", ne dezvăluie nutriționistul Cori Grămescu

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250