Ceaiul cu efect anticancer. Are multiple beneficii asupra organismului. Din ce să îl prepari

Ceaiul cu efect anticancer și anti-îmbătrânire poate fi preparat acasă.
Ceaiul cu efect anticancer este la îndemâna oricui. Acesta poate fi preparat dintr-o coajă pe care toată lumea o aruncă. Dacă îți place să gătești, probabil că știi deja foarte bine ceapa și ai inclus-o cel puțin într-una din rețetele tale.
De obicei, înainte de a o adăuga, majoritatea oamenilor vor felia coaja cu cuțit de bucătărie, instrumente de peeling sau o vor decoji cu mâinile goale. Prin urmare, de cele mai multe ori, coaja a ajuns întotdeauna la gunoi. Probabil vă întrebați, de ce ar trebui să o păstrați? Pentru că, de fapt, cojile de ceapă oferă beneficii pentru sănătate. Acest lucru este, evident, necunoscut pentru majoritatea oamenilor.
Valoarea nutritivă a cojilor de ceapă
Conform studiilor efectuate de experți, coaja de ceapă, aparent, conține o cantitate decentă de antioxidanți. Acesta poate fi factorul pentru care aduce beneficii sănătății noastre, deoarece antioxidanții sunt frecvent legați de un risc mai mic de anumite boli.
La 100 g cojile de ceapă conțin:
166 kJ (40 kcal) Energie
9,34 g Carbohidrați
4,24 g Zaharuri
1,7 g Fibre dietetice
0,1 g Grăsime
1,1 g proteine
0,046 mg (4 %) Tiamină (B1)
0,027 mg (2 %) Riboflavină (B2)
0.116 mg (1 %) Niacina (B3)
0,123 mg (2 %) Acid pantotenic (B5)
0,12 mg (9 %) Vitamina (B6)
19 μg (5 %) Acid folic (B9)
7,4 mg (9 %) Vitamina C
23 mg (2 %) Calciu
0,21 mg (2 %) fier
10 mg (3 %) Magneziu
0,129 mg (6 %) mangan
29 mg (4 %) Fosfor
146 mg (3 %) Potasiu
0,17 mg (2 %) Zinc
89,11 g apă
1.1 μg Fluorură, arată Dr. Health Benefits.
De asemenea, coaja de ceapă conține flavonoide, cum ar fi quercetina, și alte fitochimicale, cum ar fi trisulfide, ditiine de vinil, cepaenși disulfide.
Coaja de ceapă, un bun agent anti-cancer
Orice aliment care conține antioxidanți a fost aproape întotdeauna asociat cu un risc mai mic de cancer. Coaja de ceapă este inclusă în această listă. În plus, fitochimicalele sale (trisulfide, ditiine de vinil, cepaen și disulfide) și flavonoide (quercetină) au, de asemenea, proprietăți anti-cancer.
Aceste substanțe chimice ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi, care este cauza majoră a cancerului. Ca bonus, organismul va fi ferit și de alte boli.
Minimizați durerea după injecții
Unii oameni din Asia au folosit coaja de ceapă pentru a minimiza durerea după ce li s-au administrat injecții. De exemplu, unii părinți din Indonezia au folosit cojile de ceapă la copiii cărora li s-au administrat o serie de vaccinuri. Este simplu de folosit, trebuie doar să aplicați coajă de ceapă pe zonă care a fost injectată. Lăsați-l timp de 20 de minute sau mai mult, apoi spălați.
Vezi și: Sarcina la adolescente, fenomen îngrijorător. Pe ce loc se situează România în topul european
Stimulează sistemul imunitar și starea generală de sănătate a organismului
Datorită conținutului de antioxidanți, flavonoide, și quercetină, coaja de ceapă este considerată a fi benefică pentru sănătatea generală a corpului. Coaja de ceapă utilizează fitochimicale conținute pentru a elimina radicalii liberi din organism. După cum știam deja, radicalii liberi sunt vinovații de multe boli.
Coaja de ceapă blochează procesul de îmbătrânire
Dacă ți-e teamă să arăți mai în vârstă decât ești, nu-ți face griji. Există mai multe moduri de a face acest lucru, dar folosind ceapa poate fi ieftin (în comparație cu moderne și medicale de îngrijire a pielii) pentru bugetul dumneavoastră.
Tot ce trebuie să faci este să aduni puțină ceapă, apoi să decojești coaja, să o adaugi în alimentaţia sănătoasă (trebuie procesata mai întâi) şi să laşi fibrele dietetice din coaja de ceapă să își facă efectul.
Menține elasticitatea pielii
Din nou, datorită proprietăților sale bogate în fibre, coaja de ceapă este bună pentru elasticitatea pielii. După consumul ceaiului cu coji de ceapă, pielea va arăta mult mai proaspătă.
Ceaiul cu coajă de ceapă menține sănătatea ochilor
Coaja de ceapă are un efect pozitiv asupra sănătății ochilor. Antioxidanții din coajă de ceapă asigură nutriția necesară pentru ochi, scăzând astfel riscul de degenerescență maculară și boli oculare.
Ajută la eliminarea acneei
Mulți factori pot provoca acnee. Poluarea aerului, murdăria, genetică, producția excesivă de ulei facial, dieta autodistructivă și prostul obicei sunt câteva dintre ele cauze. Pentru a minimiza șansele ca acest lucru să se întâmple, utilizați coajă de ceapă. Aceasta conține antioxidanți care sunt de ajutor împotriva factorilor externi care influențează organismul.
Vindecă sau previne ulcerele gastrice
Coajă de ceapă conține multe substanțe cu proprietăți antibacteriene. Deoarece cele mai multe cazuri de ulcere sunt adesea cauzate de infecții cu bacterii (Heliobacter pylori), coajă de ceapă este un bun remediu pentru acestea.
Radicalii liberi pot provoca, de asemenea, simptome de ulcer. Prin consumul de ceai din coji de ceapă puteți ameliora aceste simptome.
Ceaiul din coji de ceapă crește densitatea osoasă
Potrivit unui studiu realizat în Elveția, consumul de ceapă uscată a arătat o creștere a densității osoase și minerale la șobolani cu peste 17% și, respectiv, peste 13%. Această descoperire sugerează că ceaiul din coajă de ceapă poate ajuta la protejarea împotriva osteoporozei, la menținerea sănătății dentare și la prevenirea bolilor legate de oase.
În plus, oasele sănătoase și puternice pot duce la o postură bună a corpului.
Vezi și: Vaccinul antigripal, distribuit medicilor de familie. Cine trebuie să se imunizeze cu prioritate
Protejează organismul împotriva multor boli
Acesta este un alt beneficiu pentru sănătate al cojilor de ceapă. Proprietățile sale vindecătoare sunt atât de bune încât pot ajuta la protejarea împotriva multor boli, de exemplu: cancer de sân, astm, durere de dinți, febră etc. Quercetina contribuie cu mai mult de jumătate din proprietățile de vindecare a cojii de ceapă.
Previne bolile cauzate de infecțiile cu bacterii
Dacă ești o persoană căreia îi place să petreacă timp în aer liber, ești o țintă ușoară pentru infecția cu bacteria. Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji atâta timp cât consumați coajă de ceapă, datorită substanțelor chimice pe care le conține.
Cum se prepară ceaiul din coji de ceapă
Cojile de ceapă nu se pot consuma ca atare. Acestea au un gust rău. Astfel, cojile de ceapă trebuie procesate sub formă de ceai. Ceaiul de ceapă este simplu de preparat şi nu necesită mult timp. Pur și simplu adăugați apă și lăsați-o să fiarbă. Puneți câteva coji de ceapă și lăsați-o să se dilueze în apă clocotită.
Pentru un gust mai bun, puteți adăuga lămâie sau mentă care vă vor ajuta să vă reîmprospătați ziua agitată. Dați un clocot și apoi puteți să îl serviți, potrivit Beauty Way Mag.
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
-
-
-
-
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.