Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ceaiul de matcha a devenit din ce în ce mai popular și în rândul românilor, iar acesta are o serie de beneficii asupra organismului.
Ceaiul de matcha, de origine chinezească, are o serie de beneficii asupra organismului. Pudra Matcha se obţine prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde. Aceste frunze de ceai, înainte de a fi culese au fost umbrite o perioadă de timp.
Pudra de ceai matcha se amestecă cu apă fierbinte cu ajutorul unei măturici din bambus până apare o spumă fină la suprafaţa infuziei. Astfel se face un ceai cu o aromă gustoasă, deosebită. Este ideal pentru a fi servit dimineaţa, în loc de cafea, dar şi în pauză de la prânz de la birou.
Vezi și: De ce a murit, de fapt, fetița de 5 ani, suspectă de hepatită misterioasă. Nu avea nici boala Wilson
Ceaiul Matcha, deşi are proprietăţi foarte asemănătoare cu ceaiul verde, nu are atât de multă cafeină. Matcha are cu 350% ori mai mulţi nutrienţi şi antioxidanţi decât ceaiul verde. Consumul unui ceai de Matcha ajută la arderea mai multor e calorii în timpul alergării sau a altor exerciţii fizice, conform unei anchete apărute în Jurnalul Internaţional de Nutriţie şi Medicină Sportivă. Astfel, ceaiul de matcha ajută la:
- Protejarea ficatului
- Ajută la arderea grăsimilor
- Luptă cu virozele şi bacteriile
- Întăreşte sistemul imunitar
- Oferă energie
- Detoxifiază organismul
Ceaiul de Matcha poate preveni apariția cancerului. O serie de studii au explorat aceste beneficii și au demonstrat că consumul de ceai verde matcha scade probabilitatea de a dezvolta cancer. Cancerul se formează atunci când unele celulele ale corpului nu îşi mai menţin ciclul normal de diviziune, creştere şi moarte. Încep să se dividă şi să crească necontrolat, fapt care duce la apariţia tumorilor şi a metastazelor.
Există tot mai multe dovezi care sugerează proprietăţile chimiopreventive ale pulberilor de ceai verde sau ale extractelor catechinice din ceai. Cea mai mare parte a acestor proprietăţi chimiopreventive par a fi datorate EGCg. Acesta provoacă oprirea creşterii mai multor tipuri de celule tumorale.
Ceaiul verde obişnuit este făcut prin fierberea frunzelor întregi sau zdrobite în apă fierbinte, dar apa aburită poate extrage doar o cantitate limitată de antioxidanţi şi alţi compuşi benefici. În cazul ceaiului Matcha se consuma întreaga frunza pudră, ceea ce face ca băutura să fie mai puternică.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.