
Dacă vrei să iei o pauză de la preparatele din carne, chifteluțele mănăstirești sunt opțiunea perfectă.
Așa cum le spune și numele, chifteluțele mănăstirești sunt preparate de maici și călugări, care, de regulă, nu mănâncă preparate ce conțin carne.
Ingrediente
500 g fasole boabe
2-3 feli de pâine
150 g orez
150 ml ulei
2 cepe
5-6 căței de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
2 frunze de dafin
mărar
pătrunjel
50 g făină
sare
cimbru
Mod de preparare
Pune boabele de fasole la fiert. Adaugă morcovul, păstârnacul și ceapa, apoi frunzele de dafin. Condimentează cu sare și piper, amestecă bine compoziția.
După ce legumele au fiert bine, scoate-le din oală și pune-le într-un bol. Adaugă feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt. Amestecă bine toate ingredientele, apoi dă întreaga compoziție prin mașina de tocat.
Cu mâna formează chiftele, dă-le prin făină, apoi așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și bagă-le la cuptor 30-35 de minute, la 200 C.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-