Cină sățioasă și sănătoasă: rețeta nutriționistei Cori Grămescu
O idee de cină sățioasă și sănătoasă a prezentat nutriționistul Cori Grămescu pe pagina sa de Instagram. Rețeta este simplă și rapidă și este foarte ușoară pentru...
Nutriționista Cori Grămescu a prezentat o rețetă de musaca, ușoară și sățioasă. Potrivit ei, rețeta este ideală pentru o cină, fiind ușoară și potrivită pentru acest sezon.
„Idee de cină sățioasă și potrivită zilelor de vară – Moussaka light
În procesatorul de mâncare se mizează 2 cepe, un ardei, 2 morcovi dați pe răzătoare, 2 legături de ceapă verde fără frunze, o legătură de pătrunjel și o legătură de mărar tocate mărunt, 500 grame de pulpă de curcan.
Amestecul rezultat se condimentează cu sare, piper și se rumenește în tigaie înaltă cu 3 linguri de ulei de măsline. Când carnea este gătită se adaugă 300 g roșii în conservă și se lasă să mai fiarbă puțin.
Între timp pe tigaia grill se rumenesc felii de vinete și dovlecei. În tava înaltă se pune un strat de vinete, un strat de dovlecei, un strat din amestecul de carne cu legume, apoi încă un strat de vinete, unul de dovlecei și la final se închide cu un strat de vinete.
Se presară cu 70 g cașcaval light dat pe răzătoare și se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 10 minute. (5 porții în rețetă)”, scrie ea.
Poftă bună!
View this post on Instagram
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
