
Crema de zahăr ars cu zahăr de cocos este o variantă sănătoasă a unuia dintre cele mai iubite deserturi din lume. Se prepară foarte ușor, cu ingrediente...
Pentru crema de zahăr ars ai nevoie de următoarele ingrediente:
250 g zahăr de cocos
1 l lapte integral
8 ouă
păstaie/puțină esență de vanilie
Se caramelizează 200 g zahăr de cocos într-o oală cu mânere metalice, ce poate fi băgată la cuptor și se lasă să se răcească. Separat se amestecă cu telul ouăle și zahărul, apoi se adaugă laptele la temperatura camerei.
Se adaugă amestecul peste zahărul caramel întărit și se dă la cuptor, într-o tavă umplută cu apă 50-60 min. Se lasă la frigider câteva ore și apoi bon apetit!", a scris biologul Lavinia Bratu pe blogul ei.
Zahăr de cocos - beneficii
Spre deosebire de alți îndulcitori, zahărul de cocos are mai puțină fructoză. Spre exemplu, siropul de agave conține aproape 90%, siropul de porumb 55%, în timp ce zahărul de cocos nu depășește 40-45% fructoză.
Zahărul de cocos conține potasiu, fier, zinc, calciu, polifenoli și antioxidanți, dar și vitamine din grupul B.
O linguriță de zahăr de cocos are, în medie, 18-20 de calorii.
Citește și Prăjitură antistres, super-rețetă fără calorii. Se prepară foarte ușor
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-