Prăjitură antistres, super-rețetă fără calorii. Se prepară foarte ușor

Cătălina Burghelea / 06 apr 2021 / 15:02
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

După perioade intense de stres, organismul suferă, așa că această prăjitură fără zahăr, cu cacao și vanilie, îți încarcă bateriile și te ajută să te recuperezi mai ușor. Cacaua este un aliment bogat în magneziu, fier, cupru, mangan și o serie întreagă de micronutrienți esențiali pentru sănătate și vitalitate. Conținutul lui ridicat de bioflavonoizi scade riscul bolilor cardiovasculare și diabet, iar teobromina ne dă o stare de bine prin stimularea secreției de endorfine, crește tonusul intelectual și ne dă un plus de energie. Vanilia induce o stare de relaxare a sistemului nervos. 

Rețete îi aparține nutriționistului Cori Grămescu. Iată cum se prepară prăjitura antistres: 

"Ingrediente:

1 1/4 căni de făină de migdale

1/4 căni de fulgi de cocos

1/4 căni de cacao

1 linguriță de praf de copt

3 ouă ecologice

2 lingurițe de esență de vanilie

1/4 cană de ulei de macadamia sau migdale

1/4 cană de lapte

3 lingurițe de Green sugar

Se încălzește cuptorul la 160 de grade celsius, se amestecă ingredientele uscate, apoi separat se adaugă ingredientele lichide (ouă, ulei, vanilie, lapte) și se omogenizează cu un mixer. Se folosesc forme de hârtie, compoziția împărțindu-se egal în 12 forme. Se coc la temperatură constantă, timp de 25 de minute. Se servesc cu fructe de pădure și iaurt grecesc.

Prăjitura antistres se prepară foarte ușor și este bogată în substanțe care ne ajută mult organismul în lupta cu tensiunea nervoasă, având beneficii antistres și avantajul că nu are calorii.

Citește și Ecleruri de POST, super aromate și delicioase. Cu greu își va da seama cineva că nu conțin ouă sau lapte

În perioadele intense avem nevoie de cacao, un aliment bogat în magneziu, fier, cupru, mangan și o serie întreagă de micronutrienți esențiali pentru sănătate și vitalitate. Conținutul lui ridicat de bioflavonoizi scade riscul bolilor cardiovasculare și diabet, iar teobromina, altă substanță conținută în cacao, ne da o stare de bine prin stimularea secreției de endorfine, crește tonusul intelectual și ne dă un plus de energie. Vanilia induce o stare de relaxare a sistemului nervos, iar făina de migdale și cea de cocos reglează metabolismul. Faptul că are gust dulce, deși are un aport redus de glucide, ne ajută să ne satisfacem pofta de dulce fără să ne dăm dieta peste cap.", a scris Cori Grămescu pe blogul ei. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy