Pentru aluat:
200 g de făină
120 ml apă
150 g margarină
1 linguriță de zahăr
un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
300 ml lapte vegetal
50 g amidon
150 gr de miere sau zahăr
un plic zahăr vanilat
pentru culoare: o linguriță de curcumă sau turmeric
Mod de preparare:
Topește margarina într-o oală peste care ai adăugat apa și praful de sare. Lasă să dea un clocot și pune o linguriță de zahăr. Stinge focul, adaugă făina și amestecă până la omogenizare.
Într-o tavă, pune hârtie de copt și cu aluatul răcit formează bastonașe de grosimea unui deget.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute.
Între timp, pune într-o oală laptele vegetal și mierea/zahărul, adaugă amidonul și lasă la foc mic până se îngroașă. Stinge focul, pune zahărul vanilat și curcuma sau turmeric. Lasă să se răcească.
Scoate din cuptor eclerurile și taie-le pe mijloc, apoi umple-le cu cremă.
Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!