Ecleruri de POST, super aromate și delicioase. Cu greu își va da seama cineva că nu conțin ouă sau lapte

Cătălina Burghelea / 01 apr 2021 / 16:43

Ce poate fi mai bun decât un ecler, chiar dacă este unul de post, fără ouă și lapte. Cu greu își va da seama cineva că nu este "de dulce". 

Pentru aluat:

200 g de făină

120 ml apă

150 g margarină

1 linguriță de zahăr

un praf de sare

Pentru crema de vanilie:

300 ml lapte vegetal

50 g amidon

150 gr de miere sau zahăr

un plic zahăr vanilat

pentru culoare: o linguriță de curcumă sau turmeric

Mod de preparare: 

Topește margarina într-o oală peste care ai adăugat apa și praful de sare. Lasă să dea un clocot și pune o linguriță de zahăr. Stinge focul, adaugă făina și amestecă până la omogenizare. 

Într-o tavă, pune hârtie de copt și cu aluatul răcit formează bastonașe de grosimea unui deget.

Bagă tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute. 

Între timp, pune într-o oală laptele vegetal și mierea/zahărul, adaugă amidonul și lasă la foc mic până se îngroașă. Stinge focul, pune zahărul vanilat și curcuma sau turmeric. Lasă să se răcească. 

Scoate din cuptor eclerurile și taie-le pe mijloc, apoi umple-le cu cremă.

Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy