Cremșnit franțuzesc cu cremă de vanilie, rețetă simplă. Cel mai cremos desert pentru toată familia

Cremșnitul franțuzesc cu cremă de vanilie este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu care îți poți surprinde familia. Moale, dar în același timp crocantă, prăjitura este deosebită și...
Pentru acest desert ai nevoie de:
- 3 foi de aluat pentru cremșnit (poți găsi în comerț gata făcute)
Pentru cremă:
- 1 litru de lapte
- 6 gălbenușuri
- esență de vanilie
- 8 linguri de amidon
- 200g zahăr pudră
- 100g unt
- 1 fiolă de gelatină
Pentru decor:
- zahăr pudră
- 3 linguri de apă
- 3 linguri de cacao
Mod de preparare:
Înmoaie gelatina într-un bol cu apă rece și amestecă până când aceasta se integrează bine în apă.
Încălzește 750 ml de lapte împreună cu vanilia și untul. Amestecă restul de 250 de mililitri de lapte împreună cu amidonul, care va fi diluat în acest lichid într-un castron. Adaugă apoi gălbenușurile și continuă să amesteci.
Toarnă treptat laptele fierbinte, împreună cu vanilia și untul. Folosește un tel, iar dacă nu te descurci, bagă mixerul în priză la viteză medie. Pune din nou crema la foc mic și amestecă în continuare până când se îngroașă bine de tot. Ia de pe foc crema și adaugă foaia stoarsă de gelatină după ce a fost lăsată în apă.
Încorporează gelatina. Răstoarnă crema într-o tavă și las-o la răcit la frigider preț de câteva ore.
Taie foile de cremșnit franțuzesc în formă pătrată (3 pătrate de dimensiuni identice). Pune fiecare pătrățel pe o foaie de copt. Adaugă deasupra un strat fin de zahăr. Pune apoi foile în cuptorul setat la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Foile de cremșnit trebuie să aibă un aspect auriu după ce le scoți din cuptor și să fie crocante.
Taie 2 din cele 3 aluaturi în 6 părți egale. Peste o foaie pune un strat din crema lăsată la frigider, apoi o parte din aluatul tăiat și fărâmițat la corectarea marginilor. Pune un alt strat de cremă, iar deasupra un strat din aluatul tăiat.
Pentru decor, amestecă zahărul pudră cu 3 linguri de apă până vei avea o cremă groasă. Întinde această cremă peste cremșnit. Amestecă cacaoa într-un castron mai mic împreună cu câteva picături de apă până obții o cremă lichidă. Pune crema într-o pungă cu colțul aerisit și presează apoi crema de cacao trăgând linii paralele peste întreaga prăjitură. Pune prăjiturile la rece din nou pentru aproximativ o oră, scrie fanatik.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.