Cremșnit franțuzesc cu cremă de vanilie, rețetă simplă. Cel mai cremos desert pentru toată familia
Cremșnitul franțuzesc cu cremă de vanilie este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu care îți poți surprinde familia. Moale, dar în același timp crocantă, prăjitura este deosebită și...
Pentru acest desert ai nevoie de:
- 3 foi de aluat pentru cremșnit (poți găsi în comerț gata făcute)
Pentru cremă:
- 1 litru de lapte
- 6 gălbenușuri
- esență de vanilie
- 8 linguri de amidon
- 200g zahăr pudră
- 100g unt
- 1 fiolă de gelatină
Pentru decor:
- zahăr pudră
- 3 linguri de apă
- 3 linguri de cacao
Mod de preparare:
Înmoaie gelatina într-un bol cu apă rece și amestecă până când aceasta se integrează bine în apă.
Încălzește 750 ml de lapte împreună cu vanilia și untul. Amestecă restul de 250 de mililitri de lapte împreună cu amidonul, care va fi diluat în acest lichid într-un castron. Adaugă apoi gălbenușurile și continuă să amesteci.
Toarnă treptat laptele fierbinte, împreună cu vanilia și untul. Folosește un tel, iar dacă nu te descurci, bagă mixerul în priză la viteză medie. Pune din nou crema la foc mic și amestecă în continuare până când se îngroașă bine de tot. Ia de pe foc crema și adaugă foaia stoarsă de gelatină după ce a fost lăsată în apă.
Încorporează gelatina. Răstoarnă crema într-o tavă și las-o la răcit la frigider preț de câteva ore.
Taie foile de cremșnit franțuzesc în formă pătrată (3 pătrate de dimensiuni identice). Pune fiecare pătrățel pe o foaie de copt. Adaugă deasupra un strat fin de zahăr. Pune apoi foile în cuptorul setat la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Foile de cremșnit trebuie să aibă un aspect auriu după ce le scoți din cuptor și să fie crocante.
Taie 2 din cele 3 aluaturi în 6 părți egale. Peste o foaie pune un strat din crema lăsată la frigider, apoi o parte din aluatul tăiat și fărâmițat la corectarea marginilor. Pune un alt strat de cremă, iar deasupra un strat din aluatul tăiat.
Pentru decor, amestecă zahărul pudră cu 3 linguri de apă până vei avea o cremă groasă. Întinde această cremă peste cremșnit. Amestecă cacaoa într-un castron mai mic împreună cu câteva picături de apă până obții o cremă lichidă. Pune crema într-o pungă cu colțul aerisit și presează apoi crema de cacao trăgând linii paralele peste întreaga prăjitură. Pune prăjiturile la rece din nou pentru aproximativ o oră, scrie fanatik.
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
