8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cum să slăbești mâncând orice aliment. Ce trebuie să faci? Ce poți mânca?
Cum să slăbești mâncând orice aliment. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a împărtășit cinci secrete legate de slăbit. Într-o eră în care toată lumea vrea să arate cât mai bine, iar presiunea societății este imensă, multe persoane își pun sănătatea și chiar viața în pericol atunci când aleg diferite metode de slăbit.
”Secrete de slăbit. Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi…sau de bogați. La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient:
Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cat palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi. Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume.
Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!
Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei. Începeți cu salată sau ciorbă ca aperitiv, iar la felul principal asociați carbohidrații de tip paste, orez sau cartofi cu carne și legume. Cât despre desert, ideal e să-l mâncați la sfârșitul mesei, cantitatea de zahăr absorbită va fi mai mică.
Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin.
Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare. Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100. Concluzia? Nu trebuie să eliminăm pâinea și făinoasele din viața noastră, ci doar să știm când și în ce cantitate să le consumăm!”, a explicat medicul nutriționist, Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Vezi și: Ftalații, chimicalele imposibil de evitat. Cum îi consumăm în fiecare zi
Dietele sunt și consecința presiunii sociale la care sunt expuși, în special tinerii. Este și cazul adolescentului din Botoșani care a ajuns la Terapie Intensivă după ce a urmat o dietă cu medicamente naturiste comandate de pe Internet.
Dr. Florin Ioan Bălănică, cu peste 22 de ani de experiență în sănătate, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt riscurile la care se supun tinerii și nu numai în momentul în care aleg să urmeze o dietă fără a avea un plan medical întocmit de specialiști.
”Este regretabil ce se întâmplă cu tinerii atunci când își doresc să producă o schimbare din punct de vedere al aspectului și atunci când, din punct de vedere emoțional, aceștia nu sunt susținuți. Tinerii, în special adolescenții, sunt o categorie care este supusă permanent unei presiuni atât din perspectiva familiei cât și din perspectiva educației, a școlii, a examenelor, din perspectiva aspectului și a grupului social din care fac parte.
Aceștia vor alege ceea ce au la îndemână, pentru că există o lipsă a informației sau stresul emoțional este atât de mare încât aproape că nu mai contează. Întotdeauna în momentul în care am prezentat ce presupune o dietă sau ce presupune intervenția nutrițională în intervenția unei patologii cum este obezitatea, am tras un semnal de alarmă raportat la diete, pilule, ceaiuri care sunt prea disponibile fără o prescripție medicală.
Tinerii pot comanda de pe Internet orice variantă de bulină sau ceai, pot accesa orice variantă de scădere în greutate doar la un click distanță, dar toate aceste lucruri nu sunt nici personalizate, nici adaptate, iar studiile științifice au arătat că scăderea în greutate făcută nepotrivit are același risc de mortalitate ca și boala cardiovasculară, principala cauză de mortalitate în România și în lume”, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, dr. Florin Ioan Bălănică.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.