De ce este bine să mănânci supe reci. Ce se întâmplă în organism

De ce este bine să mănânci supe reci. Cum îți ajută organismul.
De ce este bine să mănânci supe reci. Astăzi, vă propunem o alternativă creată cu gândul la vremea toridă de vară - supele reci!
Răcoritoare, ușoare, colorate și pline de vitamine, acestea vă vor satisface poftele, menținându-vă în același timp răcoarea. De fapt, știați că, pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste supe își au originea în gazpacho-uri care vă vor pune idei de călătorie în cap!
De unde provin supele reci?
După cum probabil ați ghicit, supele reci nu sunt tipic canadiene, ci europene. De fapt, la originea lor se află evoluția gazpacho, care a evoluat în sudul Peninsulei Iberice, situată în sud-vestul Europei, unde căldura este cu adevărat fierbinte și sufocantă pe tot parcursul anului.
Gazpacho a fost cândva foarte popular printre fermierii mai puțin înstăriți pentru simplitatea și valoarea sa nutritivă. De-a lungul anilor, a evoluat și acum este mai degrabă o supă făcută din legume amestecate, servită rece. În mod tradițional, gazpacho se prepară cu roșii, apoi se diluează cu apă sau cuburi de gheață. Ce se adaugă la roșii - cum ar fi pesmet, castraveți, ardei și ceapă - depinde de regiune.
Supele reci pornesc de la această rețetă de bază care încorporează o varietate de ingrediente, fiecare mai diferit decât celălalt. Porumb, mazăre dulce, morcovi, spanac, lămâie, pepene galben, cartofi dulci, dovleac - doar imaginația dumneavoastră este limita! Pe scurt, există o mulțime de opțiuni pentru a impresiona mulțimea, potrivit Arctic Gardens.
Beneficiile pentru sănătate
Există o mulțime de sceptici ai supei reci.
Conținut de vitamine
Cel mai mare atu pe care îl au de oferit supele reci este că au în ele în principal legume. Acest lucru reprezintă o varietate uriașă la capitolul beneficii pentru sănătate.
Mențin hidratarea
Temperatura corpului crește vara, mai ales în timpul caniculei și al zilelor lungi la soare. Este esențial să te răcorești în mod regulat. Supele reci sunt surse excelente de apă, ceea ce îți permite să te menții hidratat, fiind în același timp creativ în ceea ce privește modalitățile de a consuma apă.
Oferă sațietate
De cele mai multe ori, supa rece este destul de bogată în apă și fibre. Așa că, pe lângă faptul că sunt excelente pentru sistemul digestiv, au și puterea foarte importantă de a sătura. Cu cât mănânci mai multe fructe și legume, cu atât mai mult îți frânezi pofta de zahăr, grăsimi și sare, ceea ce face ca supele reci să fie excelente pentru a evita obiceiurile alimentare proaste.
Oferă strălucire pielii
Fiind alcătuite în principal din fructe sau legume, supele reci sunt antioxidanți naturali cu vitaminele A, C și E. Acest lucru vă menține pielea și neuronii sănătoși. De asemenea, ele conțin mult magneziu din legume verzi, leguminoase sau cereale, care sunt importante pentru buna funcționare a organismului. De fapt, această moleculă este implicată în toate reacțiile chimice din corpul nostru atunci când vine vorba de producerea de energie. Așadar, prin creșterea aportului de magneziu, poți spune adio oboselii și stresului.
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.