De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
De ce este bine să mănânci supe reci. Cum îți ajută organismul.
De ce este bine să mănânci supe reci. Astăzi, vă propunem o alternativă creată cu gândul la vremea toridă de vară - supele reci!
Răcoritoare, ușoare, colorate și pline de vitamine, acestea vă vor satisface poftele, menținându-vă în același timp răcoarea. De fapt, știați că, pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste supe își au originea în gazpacho-uri care vă vor pune idei de călătorie în cap!
După cum probabil ați ghicit, supele reci nu sunt tipic canadiene, ci europene. De fapt, la originea lor se află evoluția gazpacho, care a evoluat în sudul Peninsulei Iberice, situată în sud-vestul Europei, unde căldura este cu adevărat fierbinte și sufocantă pe tot parcursul anului.
Gazpacho a fost cândva foarte popular printre fermierii mai puțin înstăriți pentru simplitatea și valoarea sa nutritivă. De-a lungul anilor, a evoluat și acum este mai degrabă o supă făcută din legume amestecate, servită rece. În mod tradițional, gazpacho se prepară cu roșii, apoi se diluează cu apă sau cuburi de gheață. Ce se adaugă la roșii - cum ar fi pesmet, castraveți, ardei și ceapă - depinde de regiune.
Supele reci pornesc de la această rețetă de bază care încorporează o varietate de ingrediente, fiecare mai diferit decât celălalt. Porumb, mazăre dulce, morcovi, spanac, lămâie, pepene galben, cartofi dulci, dovleac - doar imaginația dumneavoastră este limita! Pe scurt, există o mulțime de opțiuni pentru a impresiona mulțimea, potrivit Arctic Gardens.
Există o mulțime de sceptici ai supei reci.
Conținut de vitamine
Cel mai mare atu pe care îl au de oferit supele reci este că au în ele în principal legume. Acest lucru reprezintă o varietate uriașă la capitolul beneficii pentru sănătate.
Mențin hidratarea
Temperatura corpului crește vara, mai ales în timpul caniculei și al zilelor lungi la soare. Este esențial să te răcorești în mod regulat. Supele reci sunt surse excelente de apă, ceea ce îți permite să te menții hidratat, fiind în același timp creativ în ceea ce privește modalitățile de a consuma apă.
De cele mai multe ori, supa rece este destul de bogată în apă și fibre. Așa că, pe lângă faptul că sunt excelente pentru sistemul digestiv, au și puterea foarte importantă de a sătura. Cu cât mănânci mai multe fructe și legume, cu atât mai mult îți frânezi pofta de zahăr, grăsimi și sare, ceea ce face ca supele reci să fie excelente pentru a evita obiceiurile alimentare proaste.
Oferă strălucire pielii
Fiind alcătuite în principal din fructe sau legume, supele reci sunt antioxidanți naturali cu vitaminele A, C și E. Acest lucru vă menține pielea și neuronii sănătoși. De asemenea, ele conțin mult magneziu din legume verzi, leguminoase sau cereale, care sunt importante pentru buna funcționare a organismului. De fapt, această moleculă este implicată în toate reacțiile chimice din corpul nostru atunci când vine vorba de producerea de energie. Așadar, prin creșterea aportului de magneziu, poți spune adio oboselii și stresului.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.