De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Riști să te îmbolnăvești grav

De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Riști să te îmbolnăvești grav.
De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Medicii specialiști susțin că dacă ținem ouăle în suportul de pe ușa frigiderului riscăm să ne îmbolnăvim grav. Află care este legătura.
Food Safety recomandă să nu depozităm alimente perisabile pe ușa frigideruluu. Ouăle trebuie depozitate în cutie pe un raft. Temperatura recipientelor de depozitare din ușă fluctuează mai mult decât temperatura din frigider. Păstrați ușa închisă pe cât posibil.
Ouăle proaspete, chiar și cele cu coaja curată și nepicată, pot conține bacterii numite Salmonella care pot provoca boli de origine alimentară, adesea numite ”intoxicații alimentare”.
FDA a pus în aplicare reglementări pentru a ajuta la prevenirea contaminării ouălor la fermă și în timpul transportului și depozitării, dar consumatorii joacă, de asemenea, un rol cheie în prevenirea bolilor legate de ouă. Protejați-vă pe dvs. și familia dvs. urmând aceste sfaturi de manipulare sigură atunci când cumpărați, depozitați, preparați și serviți ouă - sau alimente care le conțin.
Ce este Salmonella
Salmonella, numele unui grup de bacterii, este o cauză frecventă de intoxicații alimentare pretutindeni. Majoritatea persoanelor infectate cu Salmonella dezvoltă diaree, febră, crampe abdominale și vărsături la 12 până la 72 de ore după infectare. Simptomele durează, de obicei, între 4 și 7 zile și majoritatea oamenilor se ameliorează fără tratament.
Cu toate acestea, la unele persoane, diareea poate fi atât de severă încât trebuie să fie spitalizate. La acești pacienți, infecția cu Salmonella se poate răspândi din intestine în fluxul sanguin și apoi în alte zone ale corpului și poate provoca moartea dacă persoana nu este tratată rapid cu antibiotice.
Anumite persoane prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire severă, printre care se numără copiii, adulții în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit (cum ar fi pacienții cu transplanturi și persoanele cu HIV/SIDA, cancer și diabet).
Instrucțiuni de manipulare sigură
Pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de bacterii: păstrați ouăle la frigider, gătiți ouăle până când gălbenușurile sunt tari și gătiți bine alimentele care conțin ouă.
Ouăle care au fost tratate pentru a distruge Salmonella - prin pasteurizare în coajă, de exemplu - nu sunt obligate să poarte instrucțiuni de manipulare sigură, dar pe etichetă se va menționa de obicei că au fost tratate.
Vezi și: Creierul supervârstnicilor, la fel de ascuțit ca al tinerilor. Cum este posibil acest lucru
La ce să fiți atenți când cumpărați ouă
Puteți contribui la menținerea siguranței ouălor prin luarea unor decizii înțelepte de cumpărare la magazinul alimentar. Cumpărați ouă numai dacă sunt vândute într-un frigider sau într-o ladă frigorifică.
Deschideți cutia și asigurați-vă că ouăle sunt curate și că nu au coaja crăpată.
Cum să depozitați ouăle
Depozitarea corectă a ouălor poate afecta atât calitatea, cât și siguranța. Păstrați-le prompt într-un frigider curat, la o temperatură de 4°C sau mai mică. Utilizați un termometru de frigider pentru a verifica.
Păstrați ouăle în cutia lor originală și folosiți-le în termen de 3 săptămâni pentru o calitate optimă.
Utilizați sau consumați ouăle fierte tari (în coajă sau decojite) în termen de 1 săptămână de la preparare.
Utilizați ouăle congelate în termen de 1 an. Ouăle nu ar trebui să fie congelate în coajă. Pentru a congela ouă întregi, bateți gălbenușurile și albușurile împreună. Albușurile de ouă pot fi, de asemenea, congelate singure.
Puneți la frigider resturile de ouă gătite și folosiți-le în termen de 3 până la 4 zile. Atunci când păstrați la frigider o cantitate mare de resturi fierbinți care conțin ouă, împărțiți-le în mai multe recipiente puțin adânci, astfel încât să se răcească rapid.
Pregătirea ouălor
Spălați-vă mâinile, ustensilele, echipamentele și suprafețele de lucru cu apă caldă și săpun înainte și după ce au intrat în contact cu ouă crude și cu alimente care conțin ouă crude.
Gătiți ouăle până când atât gălbenușul cât și albușul sunt tari. Ouăle omletă nu trebuie să fie curgătoare.
Tocănițele și alte feluri de mâncare care conțin ouă ar trebui să fie gătite până la 72°C. Folosiți un termometru alimentar pentru a fi siguri.
Pentru rețetele care necesită ouă care sunt crude sau insuficient fierte la momentul servirii preparatului - cum ar fi sosul pentru salată Caesar și înghețata de casă - folosiți fie ouă în coajă care au fost tratate pentru a distruge Salmonella, prin pasteurizare sau altă metodă aprobată, fie produse din ouă pasteurizate, notează FDA.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.