Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Fructul care poate reduce riscurile de diabet de tip 2. Care este și ce alte beneficii mai aduce asupra sănătății.
Merele, aceste fructe crocante și suculente, nu numai că sunt delicioase, dar și extrem de sănătoase. Ele sunt un aliment de bază în dieta multor persoane și sunt disponibile într-o varietate impresionantă de culori, forme și arome.
Ceaiul care ameliorează anxietatea. Este renumit pentru capacitățile sale vindecătoare
Merele au doar aproximativ 60 de calorii fiecare, oferindu-vă multe beneficii nutriționale în schimbul numărului de calorii. Beneficiați cel mai mult de proprietăților merelor atunci când le consumați întregi, crude și cu coajă. Sucul, nectarul și piureul de mere nu sunt la fel de sănătoase, deoarece gătitul și procesarea merelor înlătură nutrienții valoroși, conform Cleveland Clinic.
Cu toate acestea, toate merele sunt bogate în nutrienți, inclusiv:
Antioxidanți: Cojile de mere sunt bogate în antioxidanți, în special quercetină. Acest nutrient se găsește în alimente bogate în pigmenți (colorate), precum fructele citrice, fructele de pădure, ceaiul verde și vinul roșu.
Fibre: Merele sunt o sursă bună de fibre, care ajută la digestie.
Apă: Merele conțin aproximativ 85% apă, făcându-le o gustare hidratantă.
Combinația de antioxidanți și fibre face din mere o sursă nutrițională deosebită.
Nivelurile ridicate de glucoză pe termen lung pot duce la diabetul de tip 2, o afecțiune cronică care afectează mai mult de 33 de milioane de americani. Vestea bună pentru fanii merelor este că un studiu efectuat pe peste 38.000 de persoane a descoperit că cei care au consumat mai mult de un măr pe zi au avut cu 28% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât cei care nu au consumat deloc mere, conform Cleveland Clinic.
Antioxidanții pot proteja pancreasul de daune. Pancreasul produce insulină pentru a elimina glucoza din sânge. Fibrele încetinesc absorbția glucozei în fluxul sanguin.
Având un nivel ridicat de colesterol reprezintă un factor major de risc pentru bolile de inimă, deoarece acesta înfundă arterele, restricționând fluxul sanguin către inimă. Cu toate acestea, antioxidanții și fibrele din mere sunt o combinație câștigătoare pentru a ajuta la reducerea acestui număr. Tipul de fibră care se evidențiază aici este pectina, care se leagă de colesterolul din tractul dumneavoastră digestiv și îl elimină.
Fibrele din mere ajută la menținerea unei funcții digestive sănătoase și previn constipația. Ele pot, de asemenea, stimula producția de sucuri gastrice pentru o digestie mai eficientă
Datorită conținutului lor ridicat de fibre și a capacității de a furniza senzația de sațietate, merele pot fi utile în controlul greutății și în gestionarea poftei de mâncare.
Potasiul din mere poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reducând astfel riscul de boli de inimă.
Antioxidanții din mere au fost asociați cu reducerea riscului de cancer, în special de cancer de colon și de plămâni.
Consumul regulat de mere a fost asociat cu o funcție pulmonară mai bună și cu reducerea riscului de astm.
Vitamina A din mere este esențială pentru menținerea sănătății ochilor și poate ajuta la reducerea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă.
Merele sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali și fibre.
Fibre: Merele sunt bogate în fibre alimentare, mai ales în coajă. Aceste fibre contribuie la digestie și la menținerea senzației de sațietate.
Vitamine: Ele conțin vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B (cum ar fi B1, B2 și B6) și niacină.
Minerale: Merele furnizează minerale importante, inclusiv potasiu, calciu, magneziu și fier.
Antioxidanți: Aceste fructe conțin antioxidanți precum quercetina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Vezi și: Artrita reumatoidă: cauze, simptome, tratament. Care sunt primele semne ale bolii
Merele sunt un aliment minunat, cu beneficii impresionante pentru sănătate. Fie că le consumați ca gustare sau le includeți în rețete, aceste fructe versatile merită să facă parte din dieta dumneavoastră zilnică. Nu numai că vă pot menține sănătoși, dar vă pot și răsfăța papilele gustative.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.