Găluște pentru supă, rețeta simplă și sănătoasă. Care e secretul unor găluște pufoase și cât timp trebuie fierte, de fapt
Găluște, rețetă simplă. Care este secretul unor găluște bune și cât timp trebuie să fiarbă, de fapt. Multe gospodine au greșit până acum.
Există o mulțime de rețete de găluște în mediul online, de la cele mai simple, până la cele mai complicate. Astăzi, noi îți prezentăm o rețetă sănătoasă, dar și secretele care stau în spatele găluștelor și pe care multe dintre gospodine nu le știu.
Din doar câteva ingrediente poți face găluște pufoase, fragede, numai bune pentru supă sau tocăniță.
Hai să-ți arătăm o rețetă puțin aparte, dar care te va face să te îndrăgostești de găluște.
O cantitate generoasă de unt și praf de copt și cantitatea potrivită de lapte asigură bunătatea găluștelor.
Găluștele vor căpăta culoarea și gustul supei în care sunt gătite, așa că dacă lichidul vostru este mai palid, nu vă speriați de culoarea găluștelor.
Rețetă găluște. Cum faci găluște pufoase
Ingrediente pentru găluște. Ai nevoie de:
- unt nesărat, care oferă aromă și tandrețe (2 linguri)
- făină de toate felurile (1 ceaștă și 1/3)
- praf de copt, care lejerizează găluștele, făcându-le să se umfle (2 lingurițe și 1/2)
- sare (1 linguriță)
- piper negru proaspăt măcinat, un ingredient opțional care poate fi ușor omis sau înlocuit cu un alt condiment uscat care se potrivește bine cu supa sau tocănița (un vârf de cuțit)
- lapte integral (2/3 cană plus 1 lingură)
Rețetă găluște - Mod de preparare găluște:
Puneți 2 linguri de unt nesărat într-un castron mic, rezistent la microunde, și încălziți la microunde până se topește, aproximativ 30 de secunde.
Puneți 1 1/3 cești de făină universală, 2 1/2 lingurițe de praf de copt, 1 linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat, dacă se folosește, într-un bol mediu și bateți cu o furculiță pentru a le combina.
Adăugați untul topit în amestecul de făină și folosiți furculița pentru a amesteca până când se combină, se formează mici cocoloașe și amestecul începe să semene cu nisipul umed. Nu amestecați prea mult.
Faceți o gaură în centrul amestecului. Turnați 2/3 cană plus 1 lingură de lapte integral.
Cu ajutorul furculiței, începeți să încorporați laptele în amestecul de făină până când se combină perfect, rămânând câteva bucățele uscate.
Lăsați amestecul să se odihnească timp de 5 până la 10 minute pentru ca făina să se hidrateze.
Dacă supa / ciorba fierbe viguros, reduceți focul după cum este necesar pentru a menține un clocot constant. Folosind o lingură pentru prăjituri, o lingură sau două lingurițe, se aruncă linguri rotunde din amestecul de găluște în supă.
Reduceți focul pentru a menține o fierbere. Acoperiți și gătiți până când găluștele se umflă. Timpul de fierbere al găluștelor îl găsești mai jos.
O rețetă simplă pentru găluște, cu doar 3 ingrediente
Desigur, dacă crezi că rețeta de mai sus este prea complicată, îți mai dăm o rețetă, mult mai simplă, cu doar 3 ingrediente.
Ingrediente pentru găluște. Ai nevoie de:
- 1 ou de 70 g (cantarit intreg, cu coaja)
- 70 g gris (nu foarte fin)
- un praf de sare
Rețetă găluște - Mod de preparare pentru găluște:
- Se bate oul bine cu o furculiță, apoi se adaugă treptat grisul
- Grisul se adaugă puțin câte puțin, cate o linguriță și se omogenizează compoziția după fiecare lingură adăugată
- La jumatatea procesului de adăugare a grisului se adaugă și sarea
- După ce s-a încorporat grisul se lasa 10 minute "la odihnit"
Care este secretul unor găluște bune? Regulile se aplică pentru orice rețetă de găluște alegi să faci
Majoritatea găluștelor pot fi problematice dacă nu ești familiarizat cu prepararea lor. Deși metoda de preparare este simplă, câteva trucuri ajută cu adevărat ca găluștele să iasă pufoase, fragede și gustoase de fiecare dată.
1. Nu amestecați prea mult aluatul pentru găluște
Amestecarea excesivă va dezvolta și mai mult glutenul, ceea ce va face ca găluștele să fie tari sau cauciucate.
2. Asigurați-vă că supa / ciorba este bună și fierbinte
O bază prea rece nu va oferi mediul potrivit pentru ca găluștele să se aburească și să se umfle.
3. Asigurați-vă că fixați bine capacul oalei
Aburul care se acumulează prin acoperirea vasului este cel care gătește găluștele.
4. Nu fierbeți și nu amestecați găluștele
Fierberea și amestecarea viguroasă vor face ca găluștele să se destrame, potrivit The Kitchn.
Cât timp se fierb găluștele?
Timpul în care gătiți găluștele depinde de mărimea lor. Găluștele pe care le știm cu toții, de dimensiunea unei linguri rotunde, au nevoie de 10 până la 13 minute pentru a se găti bine.
Dacă folosiți un capac de sticlă, veți putea vedea cum găluștele se umflă și se ridică pe măsură ce aburesc în oală.
Le puteți încerca cu o scobitoare. O scobitoare care iese curată după ce ați înțepat gălușca este un bun indicator al unei găluște complet gătite. Cu toate acestea, cea mai bună metodă de verificare este să tăiați o gălușcă pentru a vă asigura că centrul nu e crud.
Aveți grijă să nu gătiți prea mult găluștele, deoarece gătitul excesiv poate duce fie la găluște grele și dense, fie la descompunerea găluștelor.
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
