Găluște pentru supă, rețeta simplă și sănătoasă. Care e secretul unor găluște pufoase și cât timp trebuie fierte, de fapt

Găluște, rețetă simplă. Care este secretul unor găluște bune și cât timp trebuie să fiarbă, de fapt. Multe gospodine au greșit până acum.
Există o mulțime de rețete de găluște în mediul online, de la cele mai simple, până la cele mai complicate. Astăzi, noi îți prezentăm o rețetă sănătoasă, dar și secretele care stau în spatele găluștelor și pe care multe dintre gospodine nu le știu.
Din doar câteva ingrediente poți face găluște pufoase, fragede, numai bune pentru supă sau tocăniță.
Hai să-ți arătăm o rețetă puțin aparte, dar care te va face să te îndrăgostești de găluște.
O cantitate generoasă de unt și praf de copt și cantitatea potrivită de lapte asigură bunătatea găluștelor.
Găluștele vor căpăta culoarea și gustul supei în care sunt gătite, așa că dacă lichidul vostru este mai palid, nu vă speriați de culoarea găluștelor.
Rețetă găluște. Cum faci găluște pufoase
Ingrediente pentru găluște. Ai nevoie de:
- unt nesărat, care oferă aromă și tandrețe (2 linguri)
- făină de toate felurile (1 ceaștă și 1/3)
- praf de copt, care lejerizează găluștele, făcându-le să se umfle (2 lingurițe și 1/2)
- sare (1 linguriță)
- piper negru proaspăt măcinat, un ingredient opțional care poate fi ușor omis sau înlocuit cu un alt condiment uscat care se potrivește bine cu supa sau tocănița (un vârf de cuțit)
- lapte integral (2/3 cană plus 1 lingură)
Rețetă găluște - Mod de preparare găluște:
Puneți 2 linguri de unt nesărat într-un castron mic, rezistent la microunde, și încălziți la microunde până se topește, aproximativ 30 de secunde.
Puneți 1 1/3 cești de făină universală, 2 1/2 lingurițe de praf de copt, 1 linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat, dacă se folosește, într-un bol mediu și bateți cu o furculiță pentru a le combina.
Adăugați untul topit în amestecul de făină și folosiți furculița pentru a amesteca până când se combină, se formează mici cocoloașe și amestecul începe să semene cu nisipul umed. Nu amestecați prea mult.
Faceți o gaură în centrul amestecului. Turnați 2/3 cană plus 1 lingură de lapte integral.
Cu ajutorul furculiței, începeți să încorporați laptele în amestecul de făină până când se combină perfect, rămânând câteva bucățele uscate.
Lăsați amestecul să se odihnească timp de 5 până la 10 minute pentru ca făina să se hidrateze.
Dacă supa / ciorba fierbe viguros, reduceți focul după cum este necesar pentru a menține un clocot constant. Folosind o lingură pentru prăjituri, o lingură sau două lingurițe, se aruncă linguri rotunde din amestecul de găluște în supă.
Reduceți focul pentru a menține o fierbere. Acoperiți și gătiți până când găluștele se umflă. Timpul de fierbere al găluștelor îl găsești mai jos.
O rețetă simplă pentru găluște, cu doar 3 ingrediente
Desigur, dacă crezi că rețeta de mai sus este prea complicată, îți mai dăm o rețetă, mult mai simplă, cu doar 3 ingrediente.
Ingrediente pentru găluște. Ai nevoie de:
- 1 ou de 70 g (cantarit intreg, cu coaja)
- 70 g gris (nu foarte fin)
- un praf de sare
Rețetă găluște - Mod de preparare pentru găluște:
- Se bate oul bine cu o furculiță, apoi se adaugă treptat grisul
- Grisul se adaugă puțin câte puțin, cate o linguriță și se omogenizează compoziția după fiecare lingură adăugată
- La jumatatea procesului de adăugare a grisului se adaugă și sarea
- După ce s-a încorporat grisul se lasa 10 minute "la odihnit"
Care este secretul unor găluște bune? Regulile se aplică pentru orice rețetă de găluște alegi să faci
Majoritatea găluștelor pot fi problematice dacă nu ești familiarizat cu prepararea lor. Deși metoda de preparare este simplă, câteva trucuri ajută cu adevărat ca găluștele să iasă pufoase, fragede și gustoase de fiecare dată.
1. Nu amestecați prea mult aluatul pentru găluște
Amestecarea excesivă va dezvolta și mai mult glutenul, ceea ce va face ca găluștele să fie tari sau cauciucate.
2. Asigurați-vă că supa / ciorba este bună și fierbinte
O bază prea rece nu va oferi mediul potrivit pentru ca găluștele să se aburească și să se umfle.
3. Asigurați-vă că fixați bine capacul oalei
Aburul care se acumulează prin acoperirea vasului este cel care gătește găluștele.
4. Nu fierbeți și nu amestecați găluștele
Fierberea și amestecarea viguroasă vor face ca găluștele să se destrame, potrivit The Kitchn.
Cât timp se fierb găluștele?
Timpul în care gătiți găluștele depinde de mărimea lor. Găluștele pe care le știm cu toții, de dimensiunea unei linguri rotunde, au nevoie de 10 până la 13 minute pentru a se găti bine.
Dacă folosiți un capac de sticlă, veți putea vedea cum găluștele se umflă și se ridică pe măsură ce aburesc în oală.
Le puteți încerca cu o scobitoare. O scobitoare care iese curată după ce ați înțepat gălușca este un bun indicator al unei găluște complet gătite. Cu toate acestea, cea mai bună metodă de verificare este să tăiați o gălușcă pentru a vă asigura că centrul nu e crud.
Aveți grijă să nu gătiți prea mult găluștele, deoarece gătitul excesiv poate duce fie la găluște grele și dense, fie la descompunerea găluștelor.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.