
Cum să faci omletă vegană. Ouăle pot fi înlocuite cu succes cu făina de năut sau tofu. Rezultatul este o omletă pufoasă, sățioasă, bogată în proteine, la fel de delicioasă ca rețeta clasică din...
Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru 2 persoane (180 de calorii/porție):
50 de grame de făină de năut
50 de grame de tofu
1 lingură de fulgi de drojdie
50 ml de apă sau lapte de soia
2 fire de ceapă verde
o jumătate de ardei gras cubulețe
2 roșii uscate tăiate cubulețe
pătrunjel proaspăt tocat
sare, piper, turmeric, boia, pudră de chimion, după gust
1 lingură de ulei
VEZI De ce să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. Truc formidabil pentru slăbit
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă apă până când obții o compoziție cremoasă ca cea de clătite.
Încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie întinsă antiaderentă cu coadă detașabilă și toarnă compoziția de omletă vegană.
Lasă la foc mediu timp de 4-5 minute. Separă coada tigăii, apoi transferă tigaia cu omletă în cuptorul încins la 190 de grade Celsius și mai las-o 5 minute, scrie CSID.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-