Pandișpan japonez, cea mai DELICIOASĂ prăjitură de casă. Gustare PERFECTĂ
O prăjitură făcută în casă este mult mai sănătoasă și gustoasă decât cea din comerț. Iar dacă este vorba de un pandișpan pufos, fin, aerat, care ți se topește în gură, este musai să îl prepari...
Pentru prepararea pandișpanului japonez, ai nevoie de opt ingrediente:
- 50 ml de ulei
- 110 g de făină
- 80 ml de lapte
- 6 ouă
- un praf de sare
- ½ linguriță de suc de lămâie
- o linguriță de zahăr vanilat
- 90 g de zahăr
Mod de preparare
Încălzește uleiul până va deveni aproape fierbinte. Toarnă-l într-un bol și adaugă făina cernută. Amestecă cu o spatulă până se omogenizează.
Adaugă laptele și amestecă până la omogenizare.
Tips: Laptele trebuie să fie călduț sau la temperatura camerei.
Adaugă 5 gălbenușuri și un ou întreg (ouăle trebuie să fie reci). Amestecă cu telul până vei obține o compoziție omogenă.
Bate 5 albușuri de ouă cu mixerul, adăugând treptat praful de sare, sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul tos. Mixează totul minimum 5 minute.
Adaugă 2-3 spatule de spumă de albușuri în aluat și amestecă cu grijă până la omogenizare.
Transferă aluatul în spuma rămasă de albușuri și amestecă cu mișcări fine, circulare, orientate de jos în sus.
Pune aluatul într-o tavă dreptunghiulară pentru chec (10 x 20 cm) sau într-una rotundă, cu diametrul de 18 cm, răspândindu-l uniform. Tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt.
Așază tava cu aluatul într-o altă tavă cu apă caldă (nivelul apei trebuie să fie de 1.5-2 cm).
Coace pandișpanul timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C, apoi redu temperatura până la 150°C și continuă să-l coci pe parcursul a încă 50-60 minute.
Oprește focul, lasă pandișpanul să se răcească lent în cuptor, timp de aproximativ 15 minute.
Scoate-l din tavă, îndepărtează hârtia de copt și lasă-l să se răcească complet, scrie retete-usoare.eu.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
