
O prăjitură făcută în casă este mult mai sănătoasă și gustoasă decât cea din comerț. Iar dacă este vorba de un pandișpan pufos, fin, aerat, care ți se topește în gură, este musai să îl prepari...
Pentru prepararea pandișpanului japonez, ai nevoie de opt ingrediente:
- 50 ml de ulei
- 110 g de făină
- 80 ml de lapte
- 6 ouă
- un praf de sare
- ½ linguriță de suc de lămâie
- o linguriță de zahăr vanilat
- 90 g de zahăr
Mod de preparare
Încălzește uleiul până va deveni aproape fierbinte. Toarnă-l într-un bol și adaugă făina cernută. Amestecă cu o spatulă până se omogenizează.
Adaugă laptele și amestecă până la omogenizare.
Tips: Laptele trebuie să fie călduț sau la temperatura camerei.
Adaugă 5 gălbenușuri și un ou întreg (ouăle trebuie să fie reci). Amestecă cu telul până vei obține o compoziție omogenă.
Bate 5 albușuri de ouă cu mixerul, adăugând treptat praful de sare, sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul tos. Mixează totul minimum 5 minute.
Adaugă 2-3 spatule de spumă de albușuri în aluat și amestecă cu grijă până la omogenizare.
Transferă aluatul în spuma rămasă de albușuri și amestecă cu mișcări fine, circulare, orientate de jos în sus.
Pune aluatul într-o tavă dreptunghiulară pentru chec (10 x 20 cm) sau într-una rotundă, cu diametrul de 18 cm, răspândindu-l uniform. Tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt.
Așază tava cu aluatul într-o altă tavă cu apă caldă (nivelul apei trebuie să fie de 1.5-2 cm).
Coace pandișpanul timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C, apoi redu temperatura până la 150°C și continuă să-l coci pe parcursul a încă 50-60 minute.
Oprește focul, lasă pandișpanul să se răcească lent în cuptor, timp de aproximativ 15 minute.
Scoate-l din tavă, îndepărtează hârtia de copt și lasă-l să se răcească complet, scrie retete-usoare.eu.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-