Pandișpan pufos cu vișine, rețetă cu 6 ouă. Cea mai bună prăjitură de sezon

Pandișpan pufos cu vișine, rețetă cu 6 ouă. Cea mai bună prăjitură de sezon

Vișinele sunt unele dintre fructele-vedetă ale sezonului estival. Ele conțin: apă (80-90%), zaharuri (6-14%), acizi (2-4%), pectine, substanțe tanoide, proteine, celuloză, săruri minerale, provitamina A,...

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

6 ouă
6 linguri de zahăr tos
6 linguri de făină
un pachet de unt gras şi nesărat
o fiolă de esenţă de rom
coajă de la o jumătate de lămâie
o linguriţă de zeamă de lămâie
un vârf de cuţit de sare
un plic de praf de copt

Pentru compoziţia de fructe:

1 kg vişine coapte
un pahar şi jumătate de zahăr tos
zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade. În prealabil, taie vișinele în patru. Între timp, unge tava cu unt, după care presară zahărul, aşază fructele cu pielița în jos şi bagă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Separă ouăle şi bate gălbenuşurile bine cu zahărul până obţii consistenţa unui creme albe. Adaugă esenţa de rom, coaja de lămâie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Încorporează făina, puţin câte puţin, după care bate albuşurile spumă cu sarea şi încorporează în aluat.

Toarnă compoziţia obţinută în tavă, peste fructe, la 4 minute după ce ai scos-o din cuptor, după care bag-o la loc pentru încă 30 de minute.

Redu temperatura, iar când pandişpanul este copt, scoate-l din cuptor şi desprinde cu un cuțit marginile prăjiturii de tavă. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250