Prăjitură cu pișcoturi și mousse de ciocolată. Rețeta se face rapid și e fără coacere

Prăjitura cu pișcoturi și mousse de ciocolată se face rapid și fără mari bătăi de cap.
Ingrediente:
36 pișcoturi pentru șampanie
pentru mousse:
100 grame de ciocolată neagră
250 grame de mascarpone
400 grame de smântână cu 20% grăsime
o lingură cu rom (sau esență de rom - 1 linguriță)
50 grame de zahăr pudră (sau după preferințe)
5 grame de gelatină
25 ml de apă rece
pentru însiropat:
400 ml de cafea îndulcită sau nu (după preferințe)
pentru frișcă:
200 ml de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
pentru decor:
3-4 cuburi de ciocolată rasă
Mod de preparare:
Prepară crema: Rupe ciocolata bucăți și apoi toarnă peste ea 100 ml de smântână. Dă deoparte și lasă 5-6 minute ca să se tempereze, după care amestecă foarte bine totul. Pune brânza mascarpone într-un vas, adaugă zahărul și mixează până la omogenizare. Adaugă restul de 300 ml de smântână. Mixează până la omogenizare. Combină treptat crema de ciocolată cu cea de mascarpone. Temperaturile celor două compoziții ar trebui să fie identice. Adaugă o lingură de cremă de ciocolata, amestecă bine, apoi mai pune încă 1-2 linguri și tot așa până omogenizezi bine cele două compoziții.
Într-o crăticioară/vas pune gelatina și adaugă 25 de ml de apă. Dă deoparte și lasă să se hidrateze pentru 10 minute. Între timp, trece fiecare pișcot prin cafea și apoi așază-l pe fundul tăvii până formezi un rând de pișcoturi însiropate. După ce gelatina s-a hidratat, topește-o pe baie de aburi sau, eventual, în cuptorul cu microunde. Adaugă gelatina topită în crema de ciocolată procedând la fel ca atunci când ai combinat cele două creme între ele, adică treptat. Toarnă crema peste pișcoturi, după care mai formezi un rând de pișcoturi însiropate și le așezi peste cremă. Bate frișca, după care pune-o peste ultimul strat de pișcoturi. Nivelează și apoi rade cuburile de ciocolată peste. Bagă la rece până a doua zi.
Citește și 6 sfaturi pentru clătite perfecte: delicioase și pufoase. Rețeta bunicii
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.