Prăjitură super-pufoasă cu iaurt, FĂRĂ zahăr. Rețeta este simplă, gustoasă și rapidă

prajitura-iaurt-reteta_06900100

Această prăjitură cu iaurt este super-pufoasă, gustoasă și aerată. Plus că nu conține zahăr!  

Ingrediente:

240 g iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr

30 g făină

10 g amidon de porumb

3 gălbenușuri

praf de sare

coaja unei lămâi

Pentru bezea:

25 g stevie 

10 g suc de lămâie

3 albușuri

Mod de preparare:

Într-un castron pune cele trei gălbenușuri, iaurtul, făina, amidonul de porumb, coaja de lămâie și praful de sare. Amestecă ingredientele cu un tel, până când obții o compoziție omogenă.

În alt castron pune albușurile și zeama de la o lămâie și mixează bine. Treptat adaugă stevia, continuând să mixezi până îți iese o compoziție fermă. 

Amestecă cele două compoziții cu o spatulă, de jos în sus. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă, de aproximativ 15 centimetri în diametru. În ea toarnă aluatul obținut. Introdu tava în altă tavă mai mare în care torni apă, după care bagă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de o jumătate de oră.

Când prăjitura este gata, las-o să se odihnească în cuptor aproximativ 10 minute. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250