
Această prăjitură cu iaurt este super-pufoasă, gustoasă și aerată. Plus că nu conține zahăr!
Ingrediente:
240 g iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr
30 g făină
10 g amidon de porumb
3 gălbenușuri
praf de sare
coaja unei lămâi
Pentru bezea:
25 g stevie
10 g suc de lămâie
3 albușuri
Mod de preparare:
Într-un castron pune cele trei gălbenușuri, iaurtul, făina, amidonul de porumb, coaja de lămâie și praful de sare. Amestecă ingredientele cu un tel, până când obții o compoziție omogenă.
În alt castron pune albușurile și zeama de la o lămâie și mixează bine. Treptat adaugă stevia, continuând să mixezi până îți iese o compoziție fermă.
Amestecă cele două compoziții cu o spatulă, de jos în sus. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă, de aproximativ 15 centimetri în diametru. În ea toarnă aluatul obținut. Introdu tava în altă tavă mai mare în care torni apă, după care bagă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de o jumătate de oră.
Când prăjitura este gata, las-o să se odihnească în cuptor aproximativ 10 minute.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-