Prăjitură super-pufoasă cu iaurt, FĂRĂ zahăr. Rețeta este simplă, gustoasă și rapidă

Această prăjitură cu iaurt este super-pufoasă, gustoasă și aerată. Plus că nu conține zahăr!
Ingrediente:
240 g iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr
30 g făină
10 g amidon de porumb
3 gălbenușuri
praf de sare
coaja unei lămâi
Pentru bezea:
25 g stevie
10 g suc de lămâie
3 albușuri
Mod de preparare:
Într-un castron pune cele trei gălbenușuri, iaurtul, făina, amidonul de porumb, coaja de lămâie și praful de sare. Amestecă ingredientele cu un tel, până când obții o compoziție omogenă.
În alt castron pune albușurile și zeama de la o lămâie și mixează bine. Treptat adaugă stevia, continuând să mixezi până îți iese o compoziție fermă.
Amestecă cele două compoziții cu o spatulă, de jos în sus. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă, de aproximativ 15 centimetri în diametru. În ea toarnă aluatul obținut. Introdu tava în altă tavă mai mare în care torni apă, după care bagă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de o jumătate de oră.
Când prăjitura este gata, las-o să se odihnească în cuptor aproximativ 10 minute.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.