8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Sarea de mare vs. sarea de Himalaya este eterna dezbatere în ceea ce privește proprietățile celor două. Dar care este mai potrivită pentru sănătate.
În dezbaterea dintre sarea de Himalaya vs sarea de mare, există o serie de factori de luat în considerare înainte de a alege unul pentru noul condiment preferat.
Deși sarea de Himalaya și sarea de mare au anumite caracteristici, există unele diferențe notabile între ele. Sarea de Himalaya se găsește în și în jurul regiunii Punjab din Pakistan. Timp de aproape 1.000 de ani, această formă colorată de rocă de sare a fost exploatată și folosită în această regiune, deși utilizarea sa poate data cu mult timp înainte.
Sarea de mare nu este extrasă din zăcăminte minerale, cum ar fi sarea de Himalaya sau sarea de masă, ci este extrasă direct din apa de mare, arată Organic Facts.
Sarea de Himalaya este de culoare roz datorită culorii minereului de rocă, care este influențat în primul rând de concentrația bogată de fier. Acesta este motivul pentru care este adesea menționată ca sare roz de Himalaya. Sarea de Himalaya oferă o culoare și o aromă unice. Urmele de oxid de fier sau rugină explică nuanța sa vibrantă. Acest tip de sare include, de asemenea, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și multe altele.
Variind de la verde și roșu la gri sau negru-smoală, sarea de mare poate veni în multe nuanțe diferite. Deoarece poate fi extrasă din apa de mare din întreaga lume, diferitele compoziții minerale și alge pot schimba culoarea și aroma sării de mare.
Compoziția chimică a sării de Himalaya este compusă în principal din clorură de sodiu, deci este destul de asemănătoare cu sarea de masă și sarea de mare din punct de vedere chimic. Ambele săruri sunt săruri naturale și pot conține impurități minerale, cum ar fi niveluri ridicate de plumb și cupru, din cauza poluării mediului.
Vezi și: Sarcina la adolescente, fenomen îngrijorător. Pe ce loc se situează România în topul european
În ceea ce privește savoarea, nu există o mare diferență între Himalaya și sarea de mare. Tipurile mai mari, mai granulate de sare au un gust mai sărat. Ambele săruri au o aromă mai curată decât sarea de masă datorită conținutului lor mineral.
Sarea de mare, care este extrasă din apa de mare, are o umiditate naturală și are o textură mai moale în comparație cu sarea de Himalaya. Se dizolvă mai ușor decât sarea de Himalaya atunci când este utilizată în alimente.
Textura sării de Himalaya tinde să fie mai grosieră decât la alte soiuri de sare, ceea ce o face să fie preferată pe anumite feluri de mâncare. Ambele tipuri de sare funcționează, precum și sărurile de finisare. Datorită texturii lor granulare, ele sunt utilizate în saramură și marinate.
Prelucrare: Înainte ca sarea de Himalaya să poată fi adăugată în siguranță în alimente, aceasta trebuie procesată și purificată, moment în care poate fi utilizată în același mod ca și sarea obișnuită.
Procesul de producție lasă această sare cu puține beneficii suplimentare față de sarea de masă, deși își păstrează culoarea roz. Între timp, sarea de mare este sare produsă de evaporarea apei de mare din cauza căldurii soarelui. Există mai puțin timp de procesare utilizat în producția sa.
Minerale: Sarea de Himalaya conține oxid de fier și alte minerale. Sarea de mare are, de asemenea, o anumită cantitate de minerale, cum ar fi potasiul, fierul și zincul.
Sulfați: Unii oameni susțin că soiurile mai întunecate de sare de mare au mai mulți sulfați, ceea ce poate fi benefic pentru organism.
Lămpi cu sare: Deși există unii care susțin că băile de sare de Himalaya și lămpile cu sare pot ajuta sănătatea în mai multe moduri - de la detoxifierea organismului până la protejarea sistemului respirator - există puține cercetări pentru a verifica aceste afirmații.
Nu există niciun beneficiu major pentru sănătate legat de utilizarea sării de Himalaya sau a sării de mare. Cu toate acestea, principalul beneficiu pentru sănătate este că ambele săruri naturale conțin o cantitate foarte mică de iod, spre deosebire de nivelurile mai ridicate de sare de masă iodată. Deci, mergeți mai departe și experimentați cu diferite săruri naturale pentru a găsi ceea ce vi se potrivește mai bine!
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.