Smoothie cu vitamina C, așa îți crești imunitatea RAPID. Se prepară extrem de SIMPLU
Iată o rețetă delicioasă de smoothie cu vitamina C, perfectă pentru un mic dejun rapid sau o gustare sănătoasă.
Această rețetă de smoothie cu vitamina C include: fructe întregi, varză, lapte de migdale, pudră proteică.
VITAMINA C
Vitamina C este esențială pentru un sistem imunitar puternic. În primul rând, este un nutrient vital care ajută organismul să creeze celulele albe din sânge (precum neutrofile și limfocitele, printre altele), necesare în combaterea infecției. În al doilea rând, vitamina C este un antioxidant care întărește sistemul imunitar.
PROTEINĂ
Pudra proteică este un plus special pentru această rețetă de smoothie cu vitamina C. Are un merit dincolo de simpla contribuție la completarea necesarului zilnic de macronutrienți.
Deși fructele sunt o bază sănătoasă, totuși conțin zahăr. Asta înseamnă că pot crește tensiunea arterială.
Din acest motiv, smoothie-urile ar trebui să includă doar una sau două porții de fructe. Adăugarea a 25 g de proteină în piureurile de fructe ajută la stabilizarea zahărului din sânge.
REȚETĂ SMOOTHIE CU VITAMINA C
Făcut cu fructe întregi, verdeață și proteine, acest smoothie cu vitamina C poate fi o variantă de mic dejun sănătos.
Acest smoothie include câteva dintre fructele și legumele bogate în vitamina C, pentru a stimula sistemul imunitar:
Căpșuni (1 cană = 85 mg), Kiwi (1 fruct = 64 mg), Varză Kale (1 cană = 80 mg).
INGREDIENTE
1-1,5 căni lapte de migdale neîndulcit (sau lapte de nuci)
2 linguri de pudră proteică
1 kiwi, curățat și tăiat
1 cană căpșuni, tăiate
1 cană varză
1 lingură unt de migdale
1/2 cană de gheață (opțional, dacă nu folosești fructe congelate)
Combină laptele de migdale și praful de proteine și amestecă până la omogenizare. Adaugă fructele și verdeața. Amestecă din nou timp de 30, până la 45 de secunde. Toarnă într-un pahar bucură-te de avantajele acestui smoothie super-sănătos!
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
