Tiramisu cu căpșuni, fără coacere. Desert fabulos cu pișcoturi, frișcă și șampanie

Acum este sezonul căpșunilor și este păcat să nu profităm de aceste fructe dulci și parfumate. Pentru un răsfăț culinar desăvârșit, încearcă un desert de gală: tiramisu cu căpșuni și șampanie...
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
300 g căpșuni tăiate în cubulețe (cca. 400 g căpșuni întregi)
250 ml șampanie rosé
100 ml sirop de căpșuni
150 g pișcoturi
1 linguriță extract de vanilie
Pentru cremă:
250 ml smântână dulce naturală pentru frișcă (30% grăsime)
250 g mascarpone
170 g lapte condensat îndulcit
20 g zahăr pudră (opțional)
1 linguriță extract de vanilie
În plus:
150 g căpșuni pentru decor
5 g gelatină
biluțe decor
50 g migdale crude (tocate)
Șampania, smântâna pentru frișcă și mascarponele trebuie să fie bine răcite.
Spală căpșunile (cca. 400 g), curăță-le de codițe și taie-le în cubulețe, apoi pune-le în castron. Peste ele toarnă 100 ml de sirop de căpșuni și o linguriță de extract de vanilie. Toarnă 200 ml de șampanie peste căpșuni.
Amestecă delicat căpșunile, acoperă castronul cu o farfurie și dă totul la rece pentru 1 oră. Căpșunile se vor macera un pic în șampanie. După acest răstimp, strecoară căpșunile și păstrează tot sucul delicios în care s-au macerat.
Crema aceasta de tiramisu fără ouă se face foarte repede. Pune smântâna dulce pentru frișcă și mascarponele în castronul robotului de bucătărie. Ambele trebuie să fie foarte reci, scoase direct din frigider. Completează cu laptele condensat îndulcit (1 tub de 170 g) și cu extractul de vanilie. Mixează totul timp de câteva minute. Transferă crema într-un poș cu țui simplu (deschidere 2 cm).
Optează pentru o tavă cu o formă ovală, cu capacitate de 1,5 L (dimensiuni cca. 26 x 18 x 6 cm). Însiropează pișcoturile în sucul delicios de căpșuni cu șampanie. Apoi creează primul strat de pișcoturi. Peste el pune jumătate din cubulețele de căpșuni și presară o mână bună de migdale tocate, apoi un strat de cremă (jumătate din cantitatea totală). Peste cremă presară iar migdale. Repetă stratificarea: pișcoturi însiropate și restul de căpșuni tocate.
Pune o folie alimentară de plastic peste acest tiramisu cu căpșuni și șampanie și bagă forma la frigider pentru 3-4 ore. Pune la rece și restul de cremă (din poș), precum și siropul rămas.
Alege câteva (10) căpșuni frumoase pentru a decora acest desert fabulos. Taie-le în felii subțiri și pune-le la scurs într-o strecurătoare. Din siropul rămas prepară un jeleu simplu care să protejeze fructele care compun decorul. Transferă siropul într-o crăticioară mică. Pune la hidratat 5 g de gelatină granule direct în siropul cu șampanie și așteaptă 10 minute. Pune crăticioara pe foc mic și încălzește totul până la 60 C. Dă deoparte crăticioara și lasă jeleul la răcorit, apoi 5 minute la frigider ca să înceapă ușor să se gelifieze.
Scoate forma cu tiramisu de la frigider, presară iar migdale și pune și al doilea strat de cremă. Deasupra decorează cu felii de căpșuni scăldate prin jeleul roșu cu șampanie, scrie savoriurbane.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.