Tiramisu de casă, FĂRĂ coacere. Rețetă extrem de SIMPLĂ, gata în 10 minute

Toată lumea iubește tiramisu, un desert irezistibil, foarte parfumat și delicios. Astăzi, îți propunem o rețetă de tiramisu fără ouă, gata în doar 10...
Tiramisu fără ouă ingrediente (6 porții)
300 ml frişcă lichidă
250 g cremă de brânză mascarpone, la temperatura camerei
70 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 pliculeț zahăr vanilat
1 linguriţă de lichior Amaretto sau esență de cafea
300 ml de cafea îndulcită, la temperatura camerei
1 pachet cu pişcoturi de şampanie
cacao
Tiramisu fără ouă mod de preparare
Amestecă zahărul cu frişca lichidă, esenţa de vanilie, zahărul vanilat și crema mascarpone. Mixează la viteză mare până obții o frișcă tare.
Înmoaie pe rând pişcoturile în cafeaua îndulcită în care ai pus și o linguriță de esență de cafea. Nu mult, pentru că riscă să se fărămițeze.
Aşază un prim strat într-o tavă înaltă. Întinde pe primul strat de pişcoturi o treime din cantitatea de cremă de frișcă și mascarpone, adaugă din nou un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi adaugă încă un strat de cremă şi deasupra ultimul strat de pişcoturi și restul de frișcă. Deasupra pudrează cu cacao.
Lasă tiramisu fără ouă la frigider pentru aproximativ 2-4 ore sau peste noapte, pentru ca blatul să fie bine însiropat și aromat.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.