Tiramisu de casă, FĂRĂ coacere. Rețetă extrem de SIMPLĂ, gata în 10 minute

tiramisu-fara-oua-reteta_18864300

Toată lumea iubește tiramisu, un desert irezistibil, foarte parfumat și delicios. Astăzi, îți propunem o rețetă de tiramisu fără ouă, gata în doar 10...

Tiramisu fără ouă ingrediente (6 porții)

300 ml frişcă lichidă

250 g cremă de brânză mascarpone, la temperatura camerei

70 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 pliculeț zahăr vanilat

1 linguriţă de lichior Amaretto sau esență de cafea

300 ml de cafea îndulcită, la temperatura camerei

1 pachet cu pişcoturi de şampanie

cacao 

Tiramisu fără ouă mod de preparare

Amestecă zahărul cu frişca lichidă, esenţa de vanilie, zahărul vanilat și crema mascarpone. Mixează la viteză mare până obții o frișcă tare.

Înmoaie pe rând pişcoturile în cafeaua îndulcită în care ai pus și o linguriță de esență de cafea. Nu mult, pentru că riscă să se fărămițeze. 

Aşază un prim strat într-o tavă înaltă. Întinde pe primul strat de pişcoturi o treime din cantitatea de cremă de frișcă și mascarpone, adaugă din nou un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi adaugă încă un strat de cremă şi deasupra ultimul strat de pişcoturi și restul de frișcă. Deasupra pudrează cu cacao.

Lasă tiramisu fără ouă la frigider pentru aproximativ 2-4 ore sau peste noapte, pentru ca blatul să fie bine însiropat și aromat.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250