Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Zeama de varză poate fi consumată ca atare sau încorporată în mâncarea gătită. Aceasta are mai multe beneficii.
Zeama de varză poate fi consumată ca atare sau încorporată în ciorbe pentru a-i da o savoare aparte. Sportivii au fost consumat această băutură de ani de zile. Experții nu știau toate motivele pentru care zeama de varză era bună de băut după exerciții fizice. Ei știau doar că părea să ajute la ameliorarea crampelor musculare. Aveau dreptate.
Zeama de varză calmează crampele musculare
Bărbații deshidratați au experimentat o ușurare mai rapidă a crampelor musculare după ce au băut suc de murături, potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science in Sports & Exercise.
Aproximativ 1/3 ceașcă de suc de murături este tot ce trebuie pentru a avea acest efect. Sucul de murături a ușurat crampele, având un efect mai puternic decât apa, arată Healthline.
Zeama de varză te ajută să rămâi hidratat
Pentru majoritatea oamenilor, consumul de apă este necesar pentru a se rehidrata. Dar este o poveste diferită dacă faci exerciții fizice grele, faci exerciții fizice mai mult de o oră sau faci exerciții fizice în zonele cu climă caldă.
Consumul unor lichide cu sodiu și potasiu vă poate ajuta să vă hidratați mai repede. Sodiul este un electrolit pe care îl pierzi atunci când transpiri. Potasiul este un alt electrolit pierdut în transpirație.
Zeama de varză conține mult sodiu. După o sesiune de exerciții intense sau de lungă durată, consumarea de zeamă de murături vă poate ajuta corpul să-și revină mai repede la nivelul normal de electroliți.
Zeama de varză, ajutor în diete
Sucul de murături nu conține grăsimi, dar poate avea unele calorii. Acesta poate avea oriunde de la zero la 100 de calorii pe o ceașcă de servire. Cantitatea de calorii depinde de ceea ce se află în zeama de varză.
Sucul de murături conține o mulțime de oțet. Consumul moderat de oțet vă poate ajuta să piardeți în greutate, după cum s-a raportat în Bioscience, Biotehnologie, și Biochimie.
Zeama de varză conține antioxidanți
Sucul de murături are cantități semnificative de vitamine C și E, doi antioxidanți cheie. Antioxidanții ajută la protejarea corpului de moleculele daunatoare numite radicali liberi. Toată lumea este expusă la radicalii liberi. Vitaminele C și E ajută, de asemenea, la stimularea funcției sistemului imunitar, printre alte roluri pe care le joacă în corpul tău.
Zeama de varză ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge
Un studiu publicat în Journal of Diabetes Research a arătat care sunt efectele consumului unei porții mici de oțet înainte de masă. Oțetul a ajutat la reglarea nivelului de zahăr din sânge după masă la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Diabetul de tip 2 este asociat cu excesul de greutate și obezitatea.
Nivelurile de zahăr din sânge bine reglate vă ajută să vă mențineți sănătoși. O mulțime de oameni au diabet zaharat de tip 2 și nu știu asta. Fluctuațiile de zahăr din sânge pot provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi orbire, leziuni cardiace, și leziuni renale.
Zeama de varză stimulează sănătatea intestinului
Oțetul din sucul de murături îți poate ajuta și burta să rămână sănătoasă. Oțetul este un aliment fermentat. Alimentele fermentate sunt bune pentru sistemul digestiv. Acestea încurajează creșterea și echilibrul sănătos al bacteriilor și florei bune din intestin.
Zeama de varză, efect asupra respirației urât mirositoare
Chiar dacă îți face buzele să tremure atunci când o bei, un pic de zeamă de murături ar putea ameliora reespirația urât mirositoare.
Bacteriile din gura ta pot provoca respirația urât mirositoare. Atât mărarul, cât și oțetul au proprietăți antibacteriene. Această combinație puternică vă poate ajuta să vă împrospătați respirația după ce beți zeamă de murături.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.