7 motive pentru care să mănânci gutui
Gutuile sunt fructe de sezon și ar fi de preferat să profităm de aceste roade ale toamnei.
Gutuile sunt bogate în vitaminele A, B și C, fibre, precum și minerale - potasiu, cupru, seleniu, zinc, fosfor, calciu, fier și magneziu. Este sărac în grăsimi. V
Motive pentru care nu excludeți gutuile din dietă:
* slăbit - îmbunătățirea digestiei este una dintre cele mai bune modalități de a menține greutatea scăzută și de a garanta un metabolism rapid care vă va menține sistemul optim. Ca și alte fructe, gutuile sunt bogate în fibre dietetice. Veți avea mai multă energie și vă veți menține greutatea excesivă a deșeurilor, îmbunătățind sănătatea digestivă.
* alergii - gutuiul a fost de multă vreme admirat pentru capacitatea sa de a controla reacțiile alergice. Atunci când este aplicat sub formă de balsam sau gel pe piele, poate fi benefic în cazuri de dermatită atopică, precum și de alte afecțiuni similare ale pielii. Nivelurile ridicate de vitamina C prezente în gutui contribuie la controlul inflamației și la îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii.
* boli gastrointestinale - fibrele prezente în gutui pot ajuta la prevenirea anumitor afecțiuni gastrointestinale, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, diferite tipuri de cancer sau diverticulită. Catehina și epicatechina conținute în fibre se vor lega de anumite toxine cauzatoare de cancer care se găsesc în colon, protejând astfel membrana mucoasă a acelui important sistem de organe.
* monitorizează tensiunea arterială - potasiul este unul dintre cele mai importante minerale prezente în gutui, care este esențial pentru menținerea tensiunii arteriale și facilitarea transferului eficient de lichide în celulele corpului. Potasiul determină relaxarea vaselor de sânge și a arterelor, reducând astfel tensiunea asupra sistemului cardiovascular. Acest lucru va ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta afecțiuni cum ar fi ateroscleroza, care vă poate reduce riscul de boli coronariene, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
* proprietăți antiinflamatorii - gutuile sunt o sursă minunată de vitamina C, contribuind cu aproape 25% din cantitatea zilnică sugerată. Vitamina C ajută la creșterea imunității și ajută la tratamentul afecțiunilor inflamatorii. Posedă proprietăți anti-alergenice și poate fi utilizat și la prepararea produselor alimentare pentru persoanele alergice.
* sănătatea pielii - gutuile au o cantitate mai mare de antioxidanți și vitamine, care sunt foarte benefice pentru a vă menține pielea sănătoasă și tânără. Antioxidanții ajută la eliminarea daunelor cauzate de radicalii liberi din cauza celulelor pielii, scăzând astfel aspectul ridurilor, eliminând petele și ajutându-vă să vă apărați pielea împotriva efectelor radiațiilor UV.
* îmbunătățește sistemului imunitar - vitaminele C și E, contribuie la creșterea sistemului imunitar în numeroase moduri. De exemplu, vitamina C încurajează sistemul imunitar să crească aportul de celule albe din sânge, care sunt prima linie de apărare împotriva agenților patogeni, virușilor și bacteriilor din organism, arată healthbenefitstimes.com.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
