Alimentele periculoase. Nutriționist: „Modul de preparare poate să ducă la cancer”

Medicul nutriționist Mirela Tache, a explicat că sunt alimente care, consumate în cantități mari, mai ales atunci când sunt preparate prost, care duc, în timp, la...
Sunt alimente care introduc în organism toxice și care, consumate constant, pot duce la boli grave, inclusiv cancer, așa că mare atenție la ce și cât mâncați! Medicul nutriționist Mirela Tache spune că două dintre cele mai cunoscute sunt: carnea roșie, cu atât mai mult cea procesată, și alcoolul.
„Grăsimile saturate care sunt asociate cărnii roșii, fie de porc sau de vită, au un potențial carcinogen, de inducere a cancerului. Modul de preparare al unor anumite alimente pot să ducă la cancer. Prin procesul de preparare la grătar a cărnii roșii, mai ales a celeia care este însoțită de grăsime, se produc niște substanțe dăunătoare cu efect mutagen asupra genelor. Prepararea la cuptor este cea mai sănătoasă. Prepararea cărnii de pui pe gril este mai benefică decât cea de porc, care are grăsime. Nitrații, substanțele care au rol de conservare în alimentele procesate și dau culoarea roz mezelurilor, favorizează și ele apariția cancerului. Alimentele afumate sunt de asemenea dăunătoare. Nitrații sunt aduși în organism și pe bază de plante sau în apa potabilă, cei care beau apă din fântână. Sunt persoane care consumă aproape zilnic carne roșie și aproape în exclusivitate. Aceste persoane sunt în pericol de a se îmbolnăvi” a explicat medicul nutriționist Mirela Tache, la Antena3.
-
-
-
Manichiura cu efect de aură, trendul spectaculos al acestei toamne07.09.2025, 17:30
-
-
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Câte grade trebuie să ai în cameră noaptea. De asta ai insomnii și te trezești obosit. Vlad Ciurea: Scade concentrația de oxigen
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Trucul genial care curăța ustensilele de lemn din bucătărie. Ai nevoie doar de două ingrediente simple
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!